a

Cum a ajuns o româncă plecată în Italia să se întoarcă în România după 20 de ani: ”Toți vorbim română, chiar și soțul, care e italian!”

- - 71- 431 vizualizari

Sanda Eleonora Cojocaru trebuia să fie învățătoare, însă viața a avut alte planuri cu ea. Dornică să câștige mai mulți bani, pe când avea 20 de ani, ea a plecat din țară. 20 de ani mai târziu, căsătorită și cu doi copii, ea s-a întors în țară, unde și-a transformat în realitate un vis.

Sanda Eleonora Cojocaru s-a îndrăgostit de Roberto Paladini, un italian de pe lângă Roma. Întâi au fost colegi, iar mai apoi au decis să-și trăiască viața împreună. În momentul de față, cei doi sunt părinții au doi copii, iar anul trecut au decis să se mute în România, într-un colț din Dobrogea, unde au dat naștere Complexului Turistic Varvara.

Complex Turistic Varvara este o afacere de familie. Părinții i-au ajutat pe Sanda și Roberto să își renoveze casa pescărească pe care și-au luat-o acum zece ani și apoi le-au fost alături când au construit complextul de astăzi. Iar Cristina, sora Sandei, împreună cu Cătălin, soțul acesteia, care trăiesc în Marea Britanie, vin deseori în România pentru a-i ajuta în perioadele de vârf de sezon, potrivit Life.ro.

Sanda, ce faceți? Cum este această perioadă pentru voi?

Este ciudat (râde). În tot acest rău este foarte mult bine, este o perioadă în care ne-am regăsit toți patru împreună, ca o familie. După foarte mult timp, stăm non stop împreună, în liniște.

Sanda Eleonora Cojocaru (Complex Turistic Varvara): există un proverb „fă rai din ce ai”, asta încercăm să facem și noi în această perioadă. Pandemia aceasta este o binecuvântare pentru familia noastră.

Cum v-ați cunoscut? Cum a început povestea ta cu Roberto?

Acum 20 de ani când am ajuns în Italia. Eu, în teorie, trebuia să fiu învățătoare, dar salariile erau foarte mici, mai ales pentru visurile unei tinere de 20 de ani. Și am plecat în Italia la muncă, așa cum o făceau foarte mulți români la vremea respectivă. Am avut marele noroc să îmi găsesc un serviciu într-o fabrică producătoare de mașini de spălat, lucram pentru cele mai cunoscute mărci de pe piață. Și Roberto era colegul meu. A fost primul care m-a invitat să mănânc la masa lui.

Am fost colegi de muncă pentru vreun an sau doi și apoi s-a legat povestea noastră de dragoste. Eram tineri amândoi, eu aveam 22 de ani, el 24. Și acum, după două decenii de dragoste, suntem tot împreună – 44 de ani el, aproape 42 eu.

Cât ați stat în Italia?

Două decenii. Ne-am întors din Italia fix pe 27 aprilie anul trecut. Atunci ne-am mutat cu toată familia în România.

Copiii s-au născut acolo, nu?

Da, amândoi s-au născut în Italia.

După ce au apărut cei doi, între timp, fabrica noastră a trecut printr-o criză economică și a intrat aproape în faliment, iar asta a făcut ca noi să venim mai des în România. Fiind în șomaj acolo, am putut să investim în țară mai mult timp. De aceea, ne-am cumpărat aici o casă pescărească, ăsta a fost visul nostru să avem un loc de vacanță aici. Și am găsit exact ce ne-am dorit dintotdeauna – o casă cu odăi mici, cu gemulețe și pereți groși ca de mănâstire.

Află mai multe detalii despre povestea lor de succes, aici!

71 recommended
431 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »