a

Povestea unui român care a devenit celebru în timpul pandemiei de coronavirus. Cum a ajuns Grigore să inventeze pantofii de distanțare socială

- - 14- 83 vizualizari

Grigore Lup, un pantofar din Cluj-Napoca, a devenit cunoscut și în România, dar și în Italia, după ce a inventat pantofii de distanțare socială, pentru ca oamenii să respecte regulile impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus.

Afacerea lui Grigore Lup a fost serios afectată din cauza crizei și a realizat cât este de importantă este respectarea regulilor de distanțare acum, când și în România a început relaxarea restricțiilor, relatează dejeanul.ro.

De asemenea, pntofii de distanțare socială inventați la Cluj de Grigore Lup, au făcut senzație nu doar în țara noastră, ci și în Italia, unde cele mai mari publicații prezintă invenția românului nostru: „O invenție incredibilă!”, scrie Corriere della Sport, iar TGCOM24 asigură că „noii pantofi inventați de meșterul român au succes în toată lumea”.

„Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, deși sunt reguli peste tot. Chiar dacă mergi la o farmacie sau la bancă, se bagă, domnule, aproape de ține, parcă îți suflă în ureche. Am zis <hai să fac, domnule, niște pantofi, astfel încât cei care nu respectă să fie pedepsiți, să le dăm o pereche de pantofi de ăștia… să stea la distanță”, a declarat pentru sursa citată Grigore Lup.

Grigore Lup a sos deja la vânzare pantofii care ajung până la mărimea 70. Prețul unei perechi este de 500 de lei.

„E destul de mult de lucru. Trebuie modificate calapoadele, din două facem unul. Trebuie un alt tipar pentru că e unicat, îți trebuie material mai mult, într-o astfel de pereche intră aproape un metru pătrat de piele…nu e chiar așa ușor de făcut”, ne-a mai spus Grigore Lup.

Până acum, astfel de pantofi au fost comandați doar de actorii, dar meșterul se așteaptă să apară și curajoși care să îi folosească în viață de zi cu zi.

14 recommended
83 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »