a

Ei sunt sportivii români cu grave deficiențe de vedere care au cucerit Mont Blanc: „Am transformat imposibilul în posibil”

- - 34- 121 vizualizari

Alex și Răzvan, doi sportivi români cu deficiențe de vedere, ce fac parte din Lotul de Performanță Climb Again, au cucerit vârful Mont Blanc, care are 4.810 metri, după o expediție de două zile.

Alex Benchea, 21 de ani, și Răzvan Nedu, 23 de ani, au plecat pe 15 iulie spre orașul francez Chamonix, unde s-au întâlnit cu echipa de ghizi montani internaționali coordonată de Cosmin Andron. A urmat o zi de aclimatizare, iar vineri cei doi au început expediția. Au ajuns în vârful înzăpezit al muntelui după două zile.

”Sunt fericit! Visul meu de a urca Kilimanjaro, Mont Blanc și Elbrus mai are acum un singur pas. După reușita de duminică, 4810 metri, pot spune că sunt foarte fericit, recunoscător echipei și încrezător. A fost o ascensiune cu multe noutăți pentru mine, dar m-am simțit în perfectă siguranță, iar sufletul meu râdea”, a spus Alex Benchea, potrivit unui comunicat al asociației Climb Again.

”Am transformat imposibilul în posibil. Eu și Alex, alături de întreaga echipă, am funcționat ca unul singur pentru a depăși imposibilul – ascensiunea a doi sportivi care văd împreună 1%, sus, la 4810 metri. Mulțumesc tuturor membrilor echipei, jos pălăria!”, a spus Răzvan Nedu, căpitanul Lotului Național de Paraclimbing, parte din Climb Again.

Echipa expediției ”Un pas mai departe, sus pe Mont Blanc” a fost formată din: Alex Benchea însoțit de Clement Naegelen – ghid montan internațional, Răzvan Nedu însoțit de Cristina Pogăcean – ghid montan internațional, antrenorul Lotului Național de Paraclimbing, cățărătorul Claudiu Miu și Cătălin Grigoriu, cățărător-fotograf.

Ce este Asociația Climb Again

Asociația Climb Again este o organizație non-guvernamentală afiliată la Federația Română de Alpinism și Escaladă. Din 2014, Climb Again, îi încurajează și sprijină pe copiii și tinerii cu nevoi speciale să se integreze în societate, să își recapete independența și să trăiască pe cont propriu.

Climb Again a ajuns la peste 1.750 de beneficiari direcți și peste 5.000 beneficiari indirecți, iar în 2018 a deschis primul centru de terapie prin escaladă din Europa, în București.

34 recommended
121 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »