Fără categorie

Paul Georgescu, primul român care a înotat fără oprire peste 100 km: ”A fost cel mai dificil proiect!”

-

Paul Georgescu, cel mai bun înotător român în ape deschise, a devenit primul conațional care a reușit să înoate peste 100 km fără oprire.

Paul a înotat în Dunăre, pe traseul Moldova Nouă – Porțile de Fier și a parcurs 104,084 kilometri în 21 ore si 42 de minute.

”A fost cel mai dificil proiect din cariera mea din cauza lungimii traseului. Nu știam la ce să mă aștept. Epuizarea a apărut spre final. Nu am mai reușit să mă alimentez cum trebuie. A fost o revanșă pentru mine după ce prima dată în Canalul Mânecii am fost scos afară din cauza furtunii. Acum am învins eu. A fost frumos per total”, a declarat Paul pentru aimx.ro.

Paul a avut de înfruntat valuri mari și furtună cu fulgere și grindină, dar nu s-a lăsat intimidat de ele. ”La ce adrenalină aveam în mine, n-am mai simțit nicio grindină”, a spus Paul Georgescu pentru Biciclistul.ro.

Paul Georgescu l-a avut alături de el și pe Răzvan Florea, primul medaliat olimpic masculin al natației românești din toate timpurile. Florea a înotat și el 45 km, timp de 8h13min.

Din echipa lui Paul a făcut parte și Vasile Oșean, medicul lotului național de canotaj, care s-a ocupat de alimentația înotătorului.

Paul a intrat în apă pe întuneric, a ieșit din apă pe întuneric, iar după aproape 22 de ore de înot fără întrerupere, Paul Georgescu a pus capăt aventurii sale în Dunăre, la Orșova, în Mehedinți.

În aceeași zi în care Paul a reușit să doboare bariera de 100 km înotați fără oprire, a mai existat o încercare similară, pe același traseu, din partea lui Avram Iancu care intenționa să parcurgă 120 de kilometri în 30-35 de ore, dar a fost nevoit să abandoneze din cauza furtunii. Avram Iancu a înotat 63 de km în aproximativ 16 ore, potrivit propriilor sale afirmații.

comments icon 0 comments
0 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Vlad Petrescu, inginerul român din echipa de Formula 1 a lui Lewis Hamilton, la numai 25 de ani: ”E pasiune, hărnicie și ambiție de a merge până în pânzele albe pentru țelul tău!”

-

Vlad Petrescu are doar 25 de ani și se poate considera un tânăr norocos, întrucât face parte din echiopa de ingineri care creează motoarele pentru mașinile de Formula 1 și, mai mult decât atât, motoarele campionului mondial la această competiție. Vlad Petrescu... Mai mult »

Mihai Bica, primul român absolvent de Medicină la Cambridge, a ales să revină în țară: ”Sistemul britanic e excelent pentru pacienţi, dar nu neapărat şi pentru medici”

-

Mihai Bica este primul român care a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității Cambridge, dar a ales să se întoarcă în țară, el considerând că există capitole la care sistemul de sănătate din România excelează. Mihai Bica, în vârstă de doar 26 de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Un student român vrea să schimbe România prin tehnologie: ”Este o țară frumoasă, se fac proiecte pe măsură și vreau să contribui la dezvoltarea ei!”

-

Ilie Andrei-Leonard, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București, a reușit să dezvolte aplicații ce vin în sprijinul comunităților locale sau nu, grație imaginației bogate pe care o are, dar și skill-u... Mai mult »