a

Cum vor doi antreprenori să reîmpădurească terenurile defrişate din ţara noastră: ”Ne dorim să ajungem la un milion de copaci plantați!”

- - 83- 47 vizualizari

Motivaţi de situaţia pădurilor din ţara noastră, a căror suprafaţă, potrivit Greenpeace România, se diminuează în fiecare oră cu nu mai puțin de trei hectare ca urmare a defrişărilor iresponsabile, doi tineri antreprenori români s-au gândit să lanseze un business care să contribuie la reîmpădurirea terenurilor.

Filip Baschir şi Robert Szkokan au pornit o afacere cu brăţări realizate manual, din aţă de provenienţă românească, iar pentru fiecare brăţară vândută şi-au asumat să planteze un copac. Aşa a luat naştere Muma Pădurii, business al cărui target nu se măsoară în primul milion de lei, ci primul milion de copaci plantaţi

Astăzi, compania a lansat noua colecţie de brăţări cu întrebuinţări multiple. „După ce vom vedea plantat acest milion, de ce să nu privim şi mai departe şi să ne propunem, poate, să plantăm 20, un copac pentru fiecare român? Dar le luăm pe rând”, spune Filip Baschir, co-fondator Muma Pădurii.

Lansat la finele anului trecut, businessul a strâns până acum suma necesară plantării a 1.000 de copaci, cu ajutorul clienţilor afacerii Mumei Pădurii. Pentru plantarea puieţilor, Filip Baschir şi Robert Szkokan colaborează momentan cu Tăşuleasa Social.

83 recommended
47 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »