a

Un român care lucrează ca gardian public în Anglia e căutat de toate autoritățile locale, întrucât vorbește opt limbi străine: ”Poate a fost destinul meu să ajung aici!”

- - 35- 204 vizualizari

George Dura, un român în vârstă de 40 de ani, care lucrează ca gardian public într-un oraș din Anglia, e căutat de autoritățile locale pentru a facilita discuțiile cu străinii, întrucât vorbește opt limbi străine.

George Dura are o licență în relații publice, dar și mai multe stagii la Ministerul Român al Apărării și la Ministerul de Interne. Și-a dorit, însă, un standard mai bun de viață, așa că a ales să plece în Anglia, iar este gardian public în Middlesbrough. Ca gardian public, George oferă sprijin poliției, forțelor de ordine și serviciilor sociale întrucât vorbește nici mai mult nici mai puțin de opt limbi

”Cred că sunt singurul gardian născut în România din Consiliul Middlesbrough”, a spus George, potrivit TeessideLive.

El vede și similitudini între România și Middlesbrough.

”Vin din nordul României, unde oamenii sunt foarte realiști, la fel ca în Middlesbrough”, a subliniat el.

”De asemenea, am un nume englezesc și iubesc parmo, așa că poate a fost destinul meu să ajung aici”, a adăugat George.

Cu o diplomă de licență în relații publice și stagii la Ministerul Apărării și Ministerul de Interne, George nu se aștepta să ajungă gardian public.

Atunci când te-ai pregătit atât de asiduu pentru o muncă și să nu o poți face este greu”, recunoaște George.

”Dar viața în România era foarte grea, iar Marea Britanie a oferit un standard de viață mult mai bun”.

Pe lângă asta, abilitățile mele sunt bine folosite aici. Înțeleg româna, engleza, franceza, italiana, spaniola, olandeza, portugheza și romani, astfel că adesea sunt chemat să traduc pentru Consiliu și poliție, chiar și pentru pompieri. Viața nu este niciodată plictisitoare”.

El patrulează pe jos și lucrează în general în ture de 12 ore, iar el vede primul toate problemele orașului.

Patrulează cu un coleg, dar spre deosebire de poliție, are o stație, un body cam și istețimea drept apărare.

De multe ori, când sunt probleme mai grave, precum abuz domestic, rezidenții îl abordează mai întâi pe George în loc să meargă la poliție.

”Dintr-un motiv oarecare, unii oameni se tem să meargă la poliție. Poate simt că nu își pot da numele sau detalii, dar simt că pot avea încredere în mine și că eu pot spune autorităților, astfel încât ajung să primească ajutorul de care au nevoie. Este un sentiment plăcut. Este un job complex, dar satisfăcător”, a spus George, potrivit HotNews.ro.

35 recommended
204 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »