Un român care lucrează ca gardian public în Anglia e căutat de toate autoritățile locale, întrucât vorbește opt limbi străine: ”Poate a fost destinul meu să ajung aici!”

- - 4- 201 vizualizari

George Dura, un român în vârstă de 40 de ani, care lucrează ca gardian public într-un oraș din Anglia, e căutat de autoritățile locale pentru a facilita discuțiile cu străinii, întrucât vorbește opt limbi străine.

George Dura are o licență în relații publice, dar și mai multe stagii la Ministerul Român al Apărării și la Ministerul de Interne. Și-a dorit, însă, un standard mai bun de viață, așa că a ales să plece în Anglia, iar este gardian public în Middlesbrough. Ca gardian public, George oferă sprijin poliției, forțelor de ordine și serviciilor sociale întrucât vorbește nici mai mult nici mai puțin de opt limbi

”Cred că sunt singurul gardian născut în România din Consiliul Middlesbrough”, a spus George, potrivit TeessideLive.

El vede și similitudini între România și Middlesbrough.

”Vin din nordul României, unde oamenii sunt foarte realiști, la fel ca în Middlesbrough”, a subliniat el.

”De asemenea, am un nume englezesc și iubesc parmo, așa că poate a fost destinul meu să ajung aici”, a adăugat George.

Cu o diplomă de licență în relații publice și stagii la Ministerul Apărării și Ministerul de Interne, George nu se aștepta să ajungă gardian public.

Atunci când te-ai pregătit atât de asiduu pentru o muncă și să nu o poți face este greu”, recunoaște George.

”Dar viața în România era foarte grea, iar Marea Britanie a oferit un standard de viață mult mai bun”.

Pe lângă asta, abilitățile mele sunt bine folosite aici. Înțeleg româna, engleza, franceza, italiana, spaniola, olandeza, portugheza și romani, astfel că adesea sunt chemat să traduc pentru Consiliu și poliție, chiar și pentru pompieri. Viața nu este niciodată plictisitoare”.

El patrulează pe jos și lucrează în general în ture de 12 ore, iar el vede primul toate problemele orașului.

Patrulează cu un coleg, dar spre deosebire de poliție, are o stație, un body cam și istețimea drept apărare.

De multe ori, când sunt probleme mai grave, precum abuz domestic, rezidenții îl abordează mai întâi pe George în loc să meargă la poliție.

”Dintr-un motiv oarecare, unii oameni se tem să meargă la poliție. Poate simt că nu își pot da numele sau detalii, dar simt că pot avea încredere în mine și că eu pot spune autorităților, astfel încât ajung să primească ajutorul de care au nevoie. Este un sentiment plăcut. Este un job complex, dar satisfăcător”, a spus George, potrivit HotNews.ro.

4 recommended
comments icon 0 comments
201 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea unui român care a muncit șapte ani în Italia. S-a întors în România și a deschis o librărie în satul natal: ”Mi-a fost foarte dor de țară!”

-

Remus Ursache, un român în vârstă de 33 de ani, a plecat din România în urmă cu mulți ani și s-a stabilit în Italia, pe coasta Mării Mediterane. a visat, însă, să revină în țară și s-a întors ân satul său natal, acolo unde a deschis o librărie. În Italia, prim... Mai mult »