Povestea unui român care a muncit șapte ani în Italia. S-a întors în România și a deschis o librărie în satul natal: ”Mi-a fost foarte dor de țară!”

- - 4- 47 vizualizari

Remus Ursache, un român în vârstă de 33 de ani, a plecat din România în urmă cu mulți ani și s-a stabilit în Italia, pe coasta Mării Mediterane. a visat, însă, să revină în țară și s-a întors ân satul său natal, acolo unde a deschis o librărie.

În Italia, primele șase luni le-a lucrat în construcții și agricultură, apoi a împrumutat bani şi a făcut un curs de salvamar. Timp de 7 ani a lucrat pe plajele din Cefalù (Sicilia), un adevărat paradis pe malurile Mării Mediterane.

„La început a fost greu. Apoi am făcut rost de bani, din împrumuturi, sacrificii mari, şi am făcut un curs de salvamar dar şi de prim ajutor. Şapte ani am stat în Cefalu ca salvamar. Nu era rău”, a spus Remus. La un moment dat însă a decis să vină acasă. „Îmi era dor de casă. Doream neapărat să revin în satul meu, la Coşula. Şi pentru copil am vrut acasă. Doream să facă şcoala în România”, a mărturisit Remus Ursache pentru Adevărul.

Ambițios și determinat în hotărârea sa, Remus s-a întors acasă unde a reușit să acceseze fonduri europene. A deschis o tipografie în orașul Botoșani și o librărie la Coșula.

Despre activitatea tipografiei tânărul precizează: „Facem producţie publicitară, de la simplele cărţi de vizită până la fly-ere, afişe, firme volumetrice, putem personaliza aproape orice.”, a mărturisit Remus pentru sursa citată.

Dar nu s-a oprit aici, pe lângă tipografie a deschis prima librărie din satul său natal. ”Este greu pentru copiii de la ţară să meargă la oraş pentru câteva caiete. Aşa le-am adus rechizitele aproape, la preţuri accesibile. Plus cărţi şi jocuri”, a spus Remus. Prețurile sunt stabilite în așa fel încât să și le permită și copiii necăjiți din satul botoșănean.

Remus Ursache este de părere că primul lucru în care trebuie investit în România este educația: ”Eu asta am visat să investesc la mine în sat şi să aduc în primul rând educaţia aici. Fără ea nu se poate. Şi după aceea să se dezvolte totul. Vreau normalitate în România, nu lucruri extavagante.”

4 recommended
comments icon 0 comments
47 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Victor Ionuț Radu, tânărul care a lăsat un venit de 4.000 de lire sterline din Scoția pentru a-și face o afacere în România: ”Nu regret că m-am întors. Cred că va fi bine!”

-

Victor Ionuț Radu, un tânăr de 33 de ani, care a lucrat opt ani în Scoția, a lăsat un venit de peste 4.000 de lire sterline pe lună și s-a întors în România, unde a pus bazele unei ferme moderne la Obârșia, județul Olt. Victor Ionuț Radu a devenit a devenit o ... Mai mult »