a
Fără categorie

Ce materiale îți trebuie pentru construirea unui solar de legume

- - 505- 37 vizualizari

Foarte multă lume se întreaba cum se construiește un solar în propria grădină. Deși această întrebare nu își are rostul în mediul rural (acolo, toată lumea dispune de cel puțin unul), când locuiești la oraș, este mai greu de explicat oamenilor cum se poate construi un solar și cum se pot ceste propriile legume. De fapt, așa greu nu este de explicat, dar mereu trebuie repetată aceeași istorie, pentru că multe persoane nu au viziunea unui stil de viață mai economic, din toate punctele de vedere, inclusiv pentru sănătate. Mulți dintre cei care decid să își crească legumele pe cont propriu, o fac pentru că își doresc o alimentate corectă, și știu cum se cresc corect legumele bio, fără chimicale și se pot bucura de prospețimea lor și pe perioada iernii. Iar aventura contruirii solarului chiar merită menționată, pentru că sigur vă poate inspira.

Cei care și-au transformat complet grădina într-o grădină productivă 100%, adică își cresc propriile fructe și legume și chiar au zeci de specii de care se ocupă, în același timp, cu siguranță se pot mândri cu o viață mai bună din toate punctele de vedere! Dacă doar veți începe să faceți acest lucru, veți putea spune că este un stil de viață mai bun și încet, încet, veți prinde din ce în ce mai multă determinare pentru a continua în această direcție, pentru că în prezent aduce foarte multe beneficii. Aveți nevoie de putina documentare cu privire la ce materiale vă trebuie pentru construirea unui solar de legume.

Iată lista cu materialele pe care le puteți achiziționa pentru acest proiect:

1) Nu poți ridica un solar fără o structură de rezistență, un schelet realizat din materiale metalice de calitate superioară, care să nu pice la prima bătaie de vânt. Acest schelet trebuie bine ancorat în pământ sau într-o șapă de ciment. Alege materiale dure și rezistente, pentru că îți dorești că o astfel de investiție să nu fie în zadar! Structura de bază a solarului trebuie să fie cea mai puternică dintre construcții.

2) Alege folie solar profesională sau alege sticlă de calitate, care să îmbrace scheletul de metal al solarului. Aici este o chestiune de preferințe. Dacă optezi pentru folie, să ai în vedere și celelalte accesorii de care ai nevoie pentru fixarea acesteia, precum bagheta metalica și sârmă ondulată de fixare. Bagheta este folosită pentru prinderea și întinderea foliei pe solar și este realizata din oțel galvanizat, deoarece acest tip de oțel prezintă rezistență mare la coroziune.

3) Nu trebuie să omiți de pe listă sistemul de încălzire. Este necesar dacă îți dorești să crești legume și pe perioada iernii, fără teama temperaturilor scăzute. Cu ajutorul acestui sistem, poți controla simplu și rapid temperatura din interiorul solarului, astfel încât să oferi legumelor temperaturile optime de creștere.

4) Nu în ultimul rând, trebuie menționat și sistemul de irigații, pentru că apa este indispensabilă plantelor. Fără ea, acestea nu au cum să supraviețuiască pentru mult timp. Nu face rabat de la o astfel de investiție, îți vei mulțumi mai târziu că ai făcut un solar bine dotat cu tot ce îi trebuie, că să nu îți mai faci niciodată griji că plantele nu au condițîi proprice de creștere și dezvoltare.

5) Investește în semințe de legume sau în răsaduri de calitate. Și aici putem vorbi de o investiție făcută o singură dată, pentru că după prima recoltă, poți începe să strângi propriile semințe, pe care să le cultivi în următorul sezon. Este practic și eficient, în același timp, iar cantitatea de semințe pe care o câștigi vă fi de multe ori mai mare, decât cea pe care o cumperi inițial.

Cam aceștia sunt pașîi de care trebuie să țineți cont, dacă doriți să aveți în curte propriul solar de legume perfect pentru tine și familia ta. Cu siguranță, pe măsură ce vă trece timpul va începe foarte mult să vă placă grădinăritul, pentru că în același timp este o activitate relaxanta și care vă ajută să vă eliberați de nervi și de stres, într-o manieră care vă va menține și în formă. Cu siguranță este recomandat oricui această experiență. Un aspect pozitiv se referă la faptul că, există din ce în ce mai multe persoane care doresc acest lucru, deoarece mediul urban a devenit atât de sufocant, încât oamenii caută mai degrabă să se reapropie de natură, pentru că aceasta oferă pace.

Descoperă și tu avantajele pe care self – sustain – ul le are și cât de pozitiv poate să fie impactul său, asupra vieților noastre de zi cu zi! Este o schimbare îndrăzneață, dar care nu te vă dezamăgi! Deja, urbanismul actual caută să integreze plante de tot felul cât mai mult în viața noastră și acest lucru este aplicat inclusiv blocurilor, unde deja au luat amploare renumitele blocuri verzi, în care cresc pe balcoane plante și pomi de tot felul. Fenomenul este mai cunoscut în țări precum Italia sau Grecia, unde clima permite plantelor să crească libere, fără prea multe intervenții din partea omului. Cu siguranță vei rămâne fascinat/ă de cât de frumoase pot fi clădirile în care s-au integrat elemente verzi vii, care oferă și o bună sursă de oxigen proaspăt, atât de necesar pentru un stil de viață mai puțin poluat.

 

505 recommended
37 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »