a

Câțiva tineri români construiesc o aplicație pentru donatorii de sânge și spitale

- - 47- 93 vizualizari

„Sanguinity” , așa se numește aplicația pentru gestionarea mai eficientă a bazei de donatori de sânge,  „Baby Steps” – aplicație complexă ce explică etapele de dezvoltare din viaţa copilului şi oferă ghidare cu privire la vizitele la medic și calendarul de vaccinare, „MedNet” – aplicație unică de protecţie a datelor private ale pacienţilor – sunt cele trei proiecte câștigătoare în cadrul evenimentului Hacking Health, primul hackathon din România pe teme de sănătate, organizat la iniţiativa companiei Johnson&Johnson Romania cu sprijinul Smart Everything Everywhere.

BabySteps e un proiect prin care se vine în întâmpinarea tuturor părinților care sunt în căutare de sfaturi și informații specializate, din surse avizate, care să le permită monitorizarea etapelor de dezvoltare și a controalelor medicale periodice necesare copiilor, potrivit start-up.ro

Hacking Health Hackathon, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală și de Sud-Est, a avut loc în perioada 28-29 octombrie 2017, la Tech Hub București și a angrenat aproximativ 100 de participanți care au fost împărțiți în 21 de echipe, lucrând simultan la 21 de proiecte.

Pe parcursul celor două zile, 24/24, participanți din toată ţara au dezvoltat platforme digitale inovatoare ce au potențialul de a contribui la prevenția și educația în sănătate, creșterea accesului la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, precum și la dezvoltarea sistemului de sănătate din Romania. Cele trei echipe câștigătoare vor primi finanțări în valoare totală de 15.000 dolari din partea companiei Johnson&Johnson Romania pentru a-și dezvolta aplicațiile. Pe parcursul următoarelor luni, Smart Everything Everywhere va asigura mentoratul și va urmări implementarea cu succes a proiectelor.

Sanguinity e o aplicație prin care centrele de donare vor putea optimiza bazele de date cu donatori, care sunt deja înregistraţi, şi fluxul acestora. Prin intermediul notificărilor transmise de aplicaţie, donatorii vor avea posibilitatea să se prezinte la centre într-un interval orar care este potrivit disponibilităţii lor. Astfel, potenţialul de a mobiliza donatorii recurenţi şi cei ocazionali este crescut, iar situaţiile în care anumite intervenţii medicale nu pot fi realizate din cauza lipsei unei grupe de sânge, vor fi reduse cât mai mult.

47 recommended
93 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »