Dorian Muntean e absolventul din Tecuci pentru care s-au bătut universitățile internaționale. Românul va studia la Oxford

- - 36- 286 vizualizari

Multiplu medaliat la olimpiadele naționale de Chimie și Științele Pământului, Dorian Muntean, va studia începând de la 1 octombrie din băncile Universității Oxford.

Muntean a terminat Colegiul Național ”Spiru Haret” și, după ce a fost acceptat de mai multe universități din Marea Britanie, acesta a luat alegerea de a se înscrie la cea mai prestigioasă dintre ele.

Chiar și așa, cu o viață care – de acum – îi oferă oportunități incredibile, Dorian nu se vede muncind departe de România:

”Visul meu este să fac cercetare. Vreau să am, eventual, propriul meu laborator. De altfel, laboratoarele performante, în care poţi să înveţi, m-au determinat să studiez în străinătate. Ştiam că în România e mai greu să faci asta în facultate“, a declarat studentul pentru all4romania.eu

Acesta a subliniat că, după finalizarea studiilor la Oxford, nici nu se gândește la un viitor în Insulă.

36 recommended
comments icon 0 comments
286 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de


Bookmark?Remove?

Schița primei rachete a fost găsită în România

-

  Pentru cei care nu știau, prima schiță a unei rachete în Europa a fost redactată de Conrad Rudoolf Haas, la mijlocul secolului al XIV-lea. Opera a fost redescoperită de către Doru Todericiu, în 1961, care a studiat cu atenție această schiță. Mai e cunos... Mai mult »