a

Vlad, tânărul admis la Universitatea Oxford vrea să schimbe sistemul de învățământ românesc: ”Aș pune accent pe predarea intuitivă a lecțiilor!”

- - 14- 152 vizualizari

Vlad Țîr, absolvent al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, a fost admis la Universitatea Oxford, din Marea Britanie, iar acum a vorbit despre cum a ajuns să studieze la printre cele mai bune universități din lume.

Tânărul Vlad Ţîr mărturiseşte că a ales să studieze la Oxford mulţumită unui alt fost elev al liceului pe care l-a absolvit: „Adrian Radu m-a inspirat să merg la Oxford, pentru că el acolo a terminat în acest an. Mi-a spus că totul este în regulă şi mi-a recomandat să merg la această universitate. M-a ajutat să parcurg toate formalităţile pentru a-mi întocmi dosarul pentru admitere“, a mărturisit el, potrivit Adevărul.ro

Vlad a început să studieze informatica în clasa a IX-a, dar în scurt timp a ajuns să participe la olimpiada de informatică și să obțină medalia de bronz.

Astfel, s-a calificat la trei etape naţionale ale olimpiadelor şcolare, de unde s-a întors şi cu trei medalii: medalia de aur la olimpiada de fizică şi medalia de bronz la olimpiada de informatică.

„Prima dată am descoperit matematicas în clasa a V-a cu ajutorul doamnei profesor Prunariu. Ea a descoperit că aveam un talent pentru ştiinţele exacte. În clasa a VI-a am decis să particip la olimpiada de fizică şi mi-a plăcut foarte mult.

În clasa a IX-a, cu ajutorul domnului diriginte Eugen Nodea, care m-a pregătit foarte bine, am reuşit să mă calific la faza naţională a olimpiadei de Informatică şi să obţin rezultate foarte bune. La Informatică nu am făcut o singură oră de informatică pregătire“.

Vlad consideră că subiectele la Bacalaureatuil din acest an au fost facile: „A fost mai uşor la Bacalaureat faţă de ceilalţi ani, deşi rata de promovabilitatea nu ar arăta acest lucru. La Limba Română au fost subiecte uşoare. A fost acelaşi subiect trei ca la simularea din clasa a XI-a, iar la celelalte materii, Matematică şi Fizică, nu au fost probleme“.

Acesta doreşte o schimbare a sistemului de învăţământ din ţara noastră: „Aş pune mai mult accent pe predarea intuitivă a lecţiilor şi pe mai multe ore de practică, pentru ca elevul să înţeleagă ce învaţă şi la ce anume îi foloseşte informaţia pe care a deprins-o“.

Cum a fost admiterea la Universitatea Oxford

Vlad Ţîr a povestit etapele prin care a trecut pentru a fi admis la celebra universitate din Anglia. „Procesul de admitere a început în toamna anului trecut. Toţi cei care am dorit să mergem la facultate în Anglia a trebuit să aplicăm pe o platformă online. Acolo am introdus toate datele noastre şi informaţii legate de examene şi alte rezultate, să scrie o scrisoare de intenţie şi unuldintre profesorii noştri să scrie o scrisoare de recomandare, pentru a rezulta că am capacitate să urmez cursurile facultăţii. Am susţinut, apoi, un examen de matematică şi fizică la Bucureşti, la începutul lunii octombrie, după care, pe care, o treime dintre aplicanţi au fost invitaţi la interviuri în Oxford. Acolo au mfost trei zile de interviuri, dintre care unul la fizică şi două la matematică. După aproximativ o lună au venit rezultatele şi am fost foarte bucuros că am fost admis“.

14 recommended
152 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »