Prima trecere de pietoni 3D din țară a fost inaugurată la Buzău

- - 23- 105 vizualizari


 

Nu este o glumă și nici o formă modernă de artă, e o soluție pe care tot mai multe țări europene o implementează.

Elevii clasei de arhitectură de la Liceul de Artă ”Margareta Sterian” au creat prima trecere de pietoni 3D din România.

O astfel de trecere le produce șoferilor impresia că dungile albe plutesc : accidentele în care sunt implicați pietonii pe trecere sunt frecvente în România, iar o astfel de metodă le-ar spori atenția celor aflați la volan.

Proiectul a început inițial în Islanda, dar țara care le-a pus cel mai mult în practică este Danemarca:

“Proiectul este unic în România. În urmă cu o lună a circulat pe Internet un proiect cu o trecere de pietoni 3D din Danemarca. Elevii de la secția de Arhitectură a liceului nostru au proiectat această trecere din mai multe prisme și umbre care să creeze o iluzie optică, adică acel efect 3D, de perspectivă”, a declarat coordonatorul proiectului, Ana Maria Bogleș, profesor la Liceul de Artă din Buzău

23 recommended
comments icon 0 comments
105 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de


Bookmark?Remove?

Schița primei rachete a fost găsită în România

-

  Pentru cei care nu știau, prima schiță a unei rachete în Europa a fost redactată de Conrad Rudoolf Haas, la mijlocul secolului al XIV-lea. Opera a fost redescoperită de către Doru Todericiu, în 1961, care a studiat cu atenție această schiță. Mai e cunos... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !