Ștefan, studentul crescut la orfelinat, care visează să înființeze un centru pentru copii:„Familiile defavorizate vor lucra la o fermă pentru a se putea întreține”

- - 32- 250 vizualizari

Ștefan Costin are 22 de ani și a crescut la orfelinat. De mult timp, tânărul, care este și student, se implică în acțiuni caritabile destinate copiilor din centrele de plasament din Piatra Neamț.

„Am crescut într-o casă de copii până la vârsta de 5 ani, după care am fost înfiat de o familie. După am urmat apoi studiile la Seminarul Teologic Veniamin Costachi, la secţia Patrimoniu Cultural, apoi am ales Facultatea de Agronomie din Iaşi. După moartea tatălui m-am transferat la Facultatea de Geografie şi Geologie, acum fiind în anul II“, spune Ştefan.

De 3 ani încoace, Ștefan merge mereu la copiii din centrele de plasamente în preajma sărbătorilor de Paște sau de Crăciun. „Anul acesta, pe 19 decembrie, vom organiza din nou o astfel de acţiune la Hotel Central Plaza din Piatra Neamţ. Copiii de la C.S.E.I. Al. Roşca vor primi cadouri, dar vor avea şi ocazia să înveţe ce înseamnă voluntariatul în cadrul unui workshop“, a precizat Ştefan Costin.

Își dorește ca, după terminarea studiilor, să înființeze un așezământ destinat copiilor și familiilor sărmane, însă nu unul care se bazează pe donații.

„Vreau ca acest centru să fie undeva în afara oraşului Iaşi, pentru că ideea e să fie organizat pe principii de autogospodărire.

Familiile defavorizate care vor locui acolo vor lucra la o microfermă, pentru a se putea întreţine. Copiii vor fi îngrijiţi de asistenţi maternali. Sunt multe persoane care mi-au promis că-mi vor fi alături şi cred că dacă este comunicare se poate face orice“, a precizat Ştefan Costin, potrivit Adevărul.ro

32 recommended
comments icon 0 comments
250 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »