a
Fără categorie

Studentul care a desenat cea mai mare hartă hand made din lume. „Profesorii de la facultate de-abia aşteptau să mă cunoască“

- - 68- 1460 vizualizari

Cristian Cazacu are 20 de ani și este student în anul I al Facultății de Geografie din cadrul Universității București.

Este pasionat de cartografie, iar planurile lui de viitor nu includ plecarea din România, pentru că, spune el, există nevoie de specialiști și în țară.

A desenat sute de hărți,iar cea mai faimoasă este harta hand-made, desemnată drept cea mai mare hartă făcută de mână de pe mapamond.

Are o întindere de 21 de metri pătrați și a fost expusă pentru o perioadă la Facultatea de Geografie.

“Acum în sesiune am dat ochii cu profesorii şi toţi voiau să mă cunoască pentru ceea ce am realizat atunci. Mă aşteptau să vadă şi ce pot la examene şi a fost bine. Pentru cea mai mare hartă am folosit atunci coli de flipchart, markere, liniar, radieră, nimic deosebit.

Pentru consultare am avut în faţă doar un atlas. Nici nu m-am gândit la Cartea Recordurilor, ci am vrut în lucrarea mea să prind cât mai multe detalii, ceea ce nu s-ar fi putut dacă era realizată la o scară mică.

Am primit diploma pentru cel mai tânăr cartograf din partea decanului Facultăţii de geografie din Bucureşti şi a fost cea mai mare bucurie a vieţii mele, pentru că mi s-a recunoscut munca de-a lungul a mulţi ani”, a spus Cristian pentru jurnaliștii Adevărul.ro

Cristian Cazacu a mai realizat şi alte hărţi printre care şi ale unor regiuni sau ţări precum Crimeea, Donetsk, Luhansk, Odesa, Kalingrad, China, SUA, Mexic, Australia, Canada, Regatul Unit al Marii Britanii, Rusia, Filipine, America de Sud şi America de Nord, judeţul Vrancea, Japonia, Italia, Antarctica, Turkmenistan şi harta batimetrică a Mării Negre.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

68 recommended
1460 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »