a

Are doar 18 ani şi este considerat viitorul superstar din fotbalul englez. Cum a ajuns Vlad la Arsenal Londra

- - 67- 181 vizualizari

Are doar 18 ani, dar are maturitatea unui om crescut într-o lume în care performanța adevărată se obţine cu mult efort, dar şi cu recunoaştere.

Joacă fotbal în ţara care a inventat acest sport şi îşi construieşte o carieră de succes într-unul din cele mai titrate cluburi din lume. Îl cheamă Vlad Dragomir, e bănăţean, dar încă de la 15 ani a semnat cu tunarii de la Arsenal Londra. Să româneşti, în versiunea lui, înseamnă să munceşti mult, să fii cumpătat, cu banii câştigaţi, şi mai presus de toate, să arăţi că eşti un bun profesionist.

Londra, capitala Regatului Unit, kilometrul zero al unei naţiuni pentru care fotbalul e religie. Două echipe mari îşi dispută supremaţia în marea metropolă – Chelsea şi Arsenal. Iar tunarii de la Arsenal îl au în lot pe românul Vlad Dragomir.

Are doar 18 ani şi este considerat viitorul superstar din fotbalul englez. Joacă în mod normal, la echipa de tineret, însă a fost convocat şi la echipă mare, de către celebrul antrenor Arsene Wenger. Nu a jucat încă niciun meci pentru prima echipă, dar se antrenează cu starurile Mesut Ozil, Alexis Sanchez, sau portarul Petr Cech, cu care schimbă replici şi glumesc în limba română.

Vlad Dragomir: “Nu îți vine să crezi că jucători de valoarea lor vin și te întreabă ce faci, ești ok? Chiar ieri la antrenament şi am auzit din spate ”Ce faci?”. Cine vorbește cu mine? Era Petr Ceck şi el râdea. Şi-a dat seama că nu se aştepta la asta.”

 

Vlad Dragomir:“E o presiune, mai ales când mergi la naţională şi toată lumea se uită pe foaie de la ce echipa vii. Şi tu trebuie că trebuie tot timpul să arăţi ceva în plus. Trebuie să demonstrezi că eşti acolo pe meritul tău şi pe munca ta!”

Marele club îi pregăteşte să dea piept cu celebritatea, treptat, fără excese. De cum a semnat pentru prima sută de mii de lire, l-au trimis la consultanță financiar-contabilă şi i-au recomandat ca prima maşină să nu fie una scumpă.

″Ştiu că la contract mi-au spus despre maşini. Ne-au spus că prima dată toţi jucătorii vor ceva mare, ceva puternic şi chestia asta pe ei îi deranjează, şi acum prima maşină ne-am luat ceva micuţ, nu bolid. Sunt conștient că dacă rămâneam în România nu luăm nici măcar asta. Este timp şi pentru maşini scumpe.”

E un tânăr nepervertit de atmosfera din fotbalul românesc – a crescut practic cu valorile din fotbalul modern, acolo unde munceşti mult, dar efortul şi talentul sunt recunoscute şi încurajate. Pentru că nu joacă încă la echipa mare, nu e încă recunoscut des pe stradă Îl ştiu în special românii care trăiesc şi muncesc la Londra. Are fani printre conaţionalii din Regat, şi oamenii îl abordează, îi cer să facă poze şi îi dau în schimb sfaturi.

Vlad Dragomir s-a născut la Timişoara, în 1999, la fix 10 ani de la Revoluţie. A copilărit lângă stadionul oraşului, locuia la casă, într-o familie cu venituri modeste. Are un frate mai mare, tatăl lor era dansator la Ansamblul Banatului, iar mama sa era casnică.

Au crezut în el şi talentul său, iar el i-a adus să locuiască la Londra, cu el. Fratele mai mare a fost admis la o universitate bună din capitala Marii Britanii, iar tatăl lui Vlad s-a angajat la bucătăria unui hotel. L-au educat să se mulţumească de mic cu puţin, să fie bucuros că e sănătos şi poate juca fotbal. Îşi amintesc momente din copilărie, când mama îl ducea pe Vlad la antrenamente cu o maşină veche, iar el îi cerea să îl lase câteva străzi mai departe de baza de bază sportivă.

“Chiar asta a fost un vis, să ştiu că nu ne mai plimbam în maşina aia, a fost o motivaţie pentru mine”, spune Vlad.

Părinţii l-au învăţat să nu uite de unde a pornit şi i-au păstrat o pereche veche de ghete, pe care o tot peticeau la Timişoara.

Povestesc că au avut noroc de un impresar corect cu ei, într-o lume în care li s-au pus mulţi bani pe masă şi li s-a promis marea cu sarea. Vlad şi-a ascultat părinţii şi toate deciziile le-au luat împreună – inclusiv cea de a veni la Arsenal pe când avea 15 ani şi când, în primul an, a stat la o familie de englezi pentru că aşa prevedea contractul.

 

Citește materialul integral pe ȘtirileProTv.ro

67 recommended
181 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »