a

Aurelian Bădulescu, polițistul criminalist în mâinile căruia lutul prinde viață. Face potretele robot ale infractorilor

- - 42- 184 vizualizari

Are un talent înnăscut pentru artă și ar fi putut fi bogat în urmă capodoperelor pe care le face, doar că a ales să fie polițist criminalist.

Este vorba despre Aurelian Bădulescu, cel care face ca pământul să prindă viață și formă. Se ocupă cu construcția portretelor robot, careduc la rezolvarea celor mai misterioase cazuri, de la copii dispăruți fără urmă, până la infractori care sunt recunoscuți datorită felului în care artistul mânuiește lutul. Totul a început din perioada copilăriei.

”Pasiunea mea este fața umană și tridimensionalitatea ei. De mic studiez fețele cunoscuților, tuturor oamenilor. Această pasiune m-a însoțit dintotdeauna, cred că așa m-am născut, cu înclinația către figurile umane”, mărturisește polițistul.

La cei aproape 40 de ani, comisarul Aurelian Bădulescu de la Institutul de Criminalistică al Poliției Române știe bine ce are de făcut.

Oseminte umane ajung aproape săptămânal în mâinile lui. Sunt cranii ale unor persoane dispărute, care au fost găsite de curând.

El e cel care, în doar câteva zeci de minute, reface, chipul persoanei dispărute. Și, de cele mai multe ori, îi iese.

”În cadrul serviciului realizez fizionomii umane pornind de la cranii, de la urma de memorie a martorului sau victimei în speță, de la portrete-robot sau de la niște fotografii ale unor copii care, în prezent, s-au maturizat”, spune comisarul Bădulescu.

Citește-i povestea completă pe Libertatea.ro

42 recommended
184 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »