Aurelian Bădulescu, polițistul criminalist în mâinile căruia lutul prinde viață. Face potretele robot ale infractorilor

- - 27- 173 vizualizari

Are un talent înnăscut pentru artă și ar fi putut fi bogat în urmă capodoperelor pe care le face, doar că a ales să fie polițist criminalist.

Este vorba despre Aurelian Bădulescu, cel care face ca pământul să prindă viață și formă. Se ocupă cu construcția portretelor robot, careduc la rezolvarea celor mai misterioase cazuri, de la copii dispăruți fără urmă, până la infractori care sunt recunoscuți datorită felului în care artistul mânuiește lutul. Totul a început din perioada copilăriei.

”Pasiunea mea este fața umană și tridimensionalitatea ei. De mic studiez fețele cunoscuților, tuturor oamenilor. Această pasiune m-a însoțit dintotdeauna, cred că așa m-am născut, cu înclinația către figurile umane”, mărturisește polițistul.

La cei aproape 40 de ani, comisarul Aurelian Bădulescu de la Institutul de Criminalistică al Poliției Române știe bine ce are de făcut.

Oseminte umane ajung aproape săptămânal în mâinile lui. Sunt cranii ale unor persoane dispărute, care au fost găsite de curând.

El e cel care, în doar câteva zeci de minute, reface, chipul persoanei dispărute. Și, de cele mai multe ori, îi iese.

”În cadrul serviciului realizez fizionomii umane pornind de la cranii, de la urma de memorie a martorului sau victimei în speță, de la portrete-robot sau de la niște fotografii ale unor copii care, în prezent, s-au maturizat”, spune comisarul Bădulescu.

Citește-i povestea completă pe Libertatea.ro

27 recommended
comments icon 0 comments
173 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »