a

O româncă își lansează cartea la Primăria capitalei Italiei. Pentru prima dată, o carte în limba română a primit găzduirea Edilului Romei

- - 35- 69 vizualizari

Românii care ne fac cinste peste graniță nu sunt deloc puțini, iar unul dintre ei este Anna Nuțu, românca premiată în 2003 de autoritățile italiene pentru tablourile cusute la mână.

După ani de muncă, românca își va prezenta autobiografia documentată în cartea „Pașii Vieții”, vineri, 12 ianuarie chiar în Sala de Conferințe a Primăriei din Roma din Piazza del Campidoglio. Autoarea Anna Nuţu a insistat ca prezentarea cărţii să fie bilingvă iar invitaţii vor vorbi atât în limba română cât şi în limba italiană.

În pofida faptului că volumul “Paşii Vieţii” este un debut literar, Anna Nuţu este o artistă recunoscută de către autorităţile italiene încă din 2003, când a câştigat premiul “Vivere la Provincia”. Românca a fost singurul artist străin înscris în concurs alături de alţi 50 de participanţi italieni din Roma şi împrejurimi, potrivit publicației Adevărul.ro

„Desăvârşirea artistică a Annei Nuţu a început cu creaţiile monotematice religioase, cu scene originale din viaţa lui Iisus Christos. Ele îmbină zeci de culori şi detalii cusute cu fir de aur şi argint.

O parte din lucrări au fost expuse, în 2016, în Capela Salviati din Biserica San Gregorio al Celio din Roma. Un an mai târziu, Bazilica San Lorenzo Fuori le Mura a propus găzduirea a 72 de tablouri.

Operele au fost admirate de turişti din întreaga lume care au scris zeci de pagini de impresii pozitive.

Arta Annei Nuţu continuă să primească aprecieri din Argentina, Portugalia, Spania, Brazilia, Japonia”, potrivit jurnalistei Anca Mihai, care se va ocupa de organizarea evenimentului.

“Activitatea artistică şi deosebită sensibilitate conduc la impresia că viaţa Annei Nuţu nu a fost una uşoară, ci presărată de obstacole”, a scris jurnalistul italian Federico Carabetta după ce a vizitat expoziţia “Lavori a mano d’iconografia” din Biserică San Gregorio al Celio.

Anna Nuțu este din Vrancea și trăiește în Italia de aproape 20 de ani, acolo unde a si fondat asociația „Arta e Curiosita e non solo”.

La vârsta de trei ani, micuţa Ana a fost adoptată de o familie din Galaţi unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa. Gândul i-a rămas, însă la familia din Mirceşti pe care a regăsit-o adolescentă fiind. Întreaga poveste a Annei Nuţu se regăseşte în cartea “Paşii Vieţii”.

35 recommended
69 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »