„Școala viitorului”, locul în care copiii învață programare: „Învăț cum să fac propriul meu joc”

- - 24- 251 vizualizari

Nu îi pedepsește nimeni dacă greșesc, dimpotrivă, îi încurajează. Iar când reușesc, primesc recompense. Este „școala viitorului”, care îi învață pe copii programare.

Aproape toate meseriile viitorului necesită cunoștințe de IT. Alin Chiriac, organizator Hour of Code în România: „Sunt câteva licee de profil din țară, unde copiii sunt foarte pregătiți și avem și în București și în orașele mari sau în orașele cu centre universitare, unde copiii sunt foarte pregătiți. Însă majoritatea nu au nici cunoștințe de bază. Și avem date de la facultăți care ne spun că elevii sunt foarte slab pregătiți. În acest moment. Adică nu sunt la nivelul la care ar trebui să fie un student”.

Învăț cum să fac propriul meu joc. Am încercat, am pus toate variantele și am văzut că doar una dintre ele e bună și am văzut că nu e greu”, spun copiii. Și companiile au învățat că trebuie să îi învețe pe tineri, dacă vor ca afacerea lor să prospere, așa că investesc în programe de training intens, ca tinerii care le calcă pragul companiei să fie pregătiți.

 

Digi24.

24 recommended
comments icon 0 comments
251 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »