Secretele celui mai apreciat sistem de educație din lume

- - 32- 129 vizualizari

Finlanda a deevnit un exemplu de succes în ceea ce privește sistemul de educație, celebru în toată lumea.Aici, profesorii sunt obligați să studieze pedagogia. Paivi Pohjanheimo, ambasadorul finlandez la București, a acodat un interviu jurnaliștilor Digi24.

Învățământul de stat în finlanda este gratuit, iar elevii primesc și mâncare din partea școlii. Profesorii lucrează după acest sistem încă din 1970, și deși a suferit modificări anuale, principalul focus este asupra copilului. În timp ce Finlanda cheltuie 2100 de euro pentru educarea unui copil, România cheltuie 248 de euro, clasându-ne pe ultimele locuri în ceea ce privește suma alocată de stat pentru educația unui copil.

„Sunt aici deja de doi ani jumătate, şi am avut mai multe întâlniri cu autorităţile române din sectorul educaţiei. Deci am avut destul de multe întâlniri şi discuţii despre educaţie şi cum aţi spus, acesta a fost un fel de slogan al Finlandei, pentru că noi credem de mult că cea mai bună investiţie într-un viitor prosper al unei naţiuni este cea în educaţia copiiilor săi. Şi noi am fost capabili să obţinem rezultate sustenabile pe termen lung în sistemul nostru de educaţie şi şcolarizare. Sunt multe elemente pe care suntem dornici să le împărtăşim cu partenerii noştri, cum este cazul României şi sper că vom ajunge la o concluzie, că va începe un fel de cooperare. Pentru moment, de exemplu, sunt mai mult de 100 de profesori din Arabia Saudită care studiază sistemul finlandez de educaţie şi scopul lor este să adopte anumite elemente pe care le pot implementa în contextul lor cultural şi pe care să le poată duce în ţara şi în şcolile lor. În mod obişnuit ne concentrăm pe pregătirea profesorilor, pentru că pregătirea acestora aduce un sistem de gândire pentru metodele de predare despre care noi credem că au adus aceste rezultate bune în sistemul nostru de şcolarizare”, spune ambasadorul finlandez în România.

Totodată, ambasadorul vorbește despre schimbarea fundamentală ca provenind din metoda de predare a profesorilor.

Citește interviul integral pe  Digi24.ro

32 recommended
comments icon 0 comments
129 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »