a

Secretele celui mai apreciat sistem de educație din lume

- - 49- 130 vizualizari

Finlanda a deevnit un exemplu de succes în ceea ce privește sistemul de educație, celebru în toată lumea.Aici, profesorii sunt obligați să studieze pedagogia. Paivi Pohjanheimo, ambasadorul finlandez la București, a acodat un interviu jurnaliștilor Digi24.

Învățământul de stat în finlanda este gratuit, iar elevii primesc și mâncare din partea școlii. Profesorii lucrează după acest sistem încă din 1970, și deși a suferit modificări anuale, principalul focus este asupra copilului. În timp ce Finlanda cheltuie 2100 de euro pentru educarea unui copil, România cheltuie 248 de euro, clasându-ne pe ultimele locuri în ceea ce privește suma alocată de stat pentru educația unui copil.

„Sunt aici deja de doi ani jumătate, şi am avut mai multe întâlniri cu autorităţile române din sectorul educaţiei. Deci am avut destul de multe întâlniri şi discuţii despre educaţie şi cum aţi spus, acesta a fost un fel de slogan al Finlandei, pentru că noi credem de mult că cea mai bună investiţie într-un viitor prosper al unei naţiuni este cea în educaţia copiiilor săi. Şi noi am fost capabili să obţinem rezultate sustenabile pe termen lung în sistemul nostru de educaţie şi şcolarizare. Sunt multe elemente pe care suntem dornici să le împărtăşim cu partenerii noştri, cum este cazul României şi sper că vom ajunge la o concluzie, că va începe un fel de cooperare. Pentru moment, de exemplu, sunt mai mult de 100 de profesori din Arabia Saudită care studiază sistemul finlandez de educaţie şi scopul lor este să adopte anumite elemente pe care le pot implementa în contextul lor cultural şi pe care să le poată duce în ţara şi în şcolile lor. În mod obişnuit ne concentrăm pe pregătirea profesorilor, pentru că pregătirea acestora aduce un sistem de gândire pentru metodele de predare despre care noi credem că au adus aceste rezultate bune în sistemul nostru de şcolarizare”, spune ambasadorul finlandez în România.

Totodată, ambasadorul vorbește despre schimbarea fundamentală ca provenind din metoda de predare a profesorilor.

Citește interviul integral pe  Digi24.ro

49 recommended
130 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »