Fără categorie

Povestea părintelui Tănase, tată pentru 328 de copii

- - 20- 3437 vizualizari

De mai bine de 20 de ani are grijă de copii abandonați, de copii fără părinți, de tinerii alungați din căminele de copii. Acolo, la Valea Polopului și Valea Screzii, părintele Nicolae Tănase a pus bazele unei alte Românii. Mai bună, mai curată, lipsită de egoism. Cu Asociația ProVita, părintele Tănase duce o lupta pentru viață.

Valea s-a umplut și de case și de copii. Copii abandonați prin spitale, copii fără părinți, copii ai străzii, copii lăsați aici de mame imediat după naștere. Pe toți, preotul Tănase i-a adunat în tabăra dintre dealuri. Povestea a început în 1990. Tată a șase copii, părintele a început un adevărat război împotriva avortului, iar mamele pe care le convingea să-și nască pruncii îi lăsau în grijă lui. În 97, în tabăra din vale erau 30 de locuri.

Acum, în viitorul despre care vorbea acum 13 ani, tabăra e tot neîncăpătoare. Până acum, pe aici au trecut 1600 de suflete. Așa că în vale apar mereu case. Aici, “egoimul” a fost șters din dicționar.

Pe cei care ajung în Vale mânați de curiozitate îi duce prin camerele copiilor cu gândul că poate îi convinge să se întoarcă și să ajute. Cât de greu e să hrăneșți în fiecare zi 328 de guri, să îmbraci și să educi o armata de oameni numai părintele știe. A fost nevoit să învețe.

Copiii sunt îngrijiți, hrăniți și supravegheați de femei angajate din sat. Cu exemplul sau, părintele Tănase a reușit să schimbe și mentalitatea oamenilor din zona, să-i facă mai buni.În anii 90, sătenii din Valea Plopului și Valea Screzii au văzut ce face părinte și au început să-l ajute. În casele lor au primit o parte din copii.

Cine este apt de muncă trebuie să muncească și să producă. Părintele este și manager și psiholog este și mama și tată.

Chiar dacă statul nu se implică, mulți oameni de bine l-au ajutat și îl ajută: cu bani, mâncare sau materiale de construcție. Cu stilul sau direct, sincer și tăios părintele are o vorba bună pentru toți.

Citește continuarea pe ȘtirileProtv.ro

20 recommended
comments icon 0 comments
3437 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

HaiHui în Doi, aventura a doi tineri care au decis să exploreze Asia pentru un an: „Nimic din ceea ce există în Asia de Sud Est nu are nicio legătură cu România sau cu Europa!

-

Andreia și Ionuț Chiperi sunt doi tineri frumoși, curajoși și cu o poveste delicioasă despre o experiență pe care puțini au ocazia să o trăiască. Sătui de rutina de acasă, au decis să își ia un an sabatic în care să exploreze cultura, obiceiurile și stilul de ... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alice Teodorescu, cercetătoare și iubitoare de educație: „Cred că marea provocare pentru tineri acum e să folosească tehnologia ca pe un mijloc deștept de a naviga prin viața, nu ca pe ceva prin care își trăiesc viața”

-

Alice Teodorescu este o tânără pasionată de cultură, identități și, nu în ultimul rând, de animații. A făcut un master de cercetare în studii media la Universitatea din Amesterdam (UVA) și spune că a fost cea mai bună decizie pe care o putea lua. Iubește educa... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Alexandru Săvoiu, fost bancher pe Wall Street actual student la Inteligență Artificală în cadrul Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »