România e pe unul dintre ultimele locuri în Europa la numărul de cărţi citite pe cap de locuitor, dar şi într-un astfel de mediu s-a dezvoltat o industrie de succes.
Piaţa e mică, estimată la circa 80 de milioane de euro, faţă de 120 de milioane în Ungaria, o ţară a cărei populaţie e cât jumătate din cea a României.
Chiar şi pe un asemenea segment îngust, sunt antreprenori inimoşi care se aventurează nu doar să facă afaceri, ci şi să educe.
Iren Arsene este cea care a pus pe picioare editura şi asociaţia Curtea Veche.
„În 90, când culoarul se deschide, am considerat imediat că trebuie să încetez orice am făcut până atunci – lucram la Institutul de matematică al Academiei Române – şi să văd ce înseamnă libertatea.
Din 1993 şi până în 1998 Iren Arsene a încercat lumea afacerilor doar prin servicii de tehnoredactare de carte.
Era ce ştia să facă din perioada în care lucrase la Academia Română şi contribuia la scoaterea pe piaţă a cărţilor scrise de academicienii din domeniul matematicii. Înainte de 98 a fost o poveste personală.
Am avut o problemă de sănătate, cu coloana, ce m-a ținut imobilizată aproape un an de zile și atunci am citit cartea lui Dale Carnegie, Secretele succesului, și am considerat că dacă mie mi-a fost de mare folos, și m-a ajutat să mă recuperez psihic, mental, atunci am considerat că și alții se pot inspira și aici s-a întâmplat să aleg primul titlu”
Citește materialul integral pe DIGI24.