a
Fără categorie

Sebastian Stan, romanul care a cucerit Hollywood-ul, este invitatul de onoare al celei de-a doua editii a American Independent Film Festival

- - 19- 282 vizualizari

Actorul american de origine romana, Sebastian Stan, care a ajuns sa joace in unele dintre cele mai titrate productii americane de film, alaturi de actori ca Matt Damon, Natalie Portman, Scarlett Johansson, Chris Evans sau Robert Downey Jr., vine la Bucuresti in aceasta primavara.

Sebastian Stan va fi invitatul de onoare al celei de-a doua editii a American Independent Film Festival care va avea loc la Bucuresti intre 27 aprilie si 3 mai 2018 si va prezenta in premiera in Romania cel mai recent film al sau, biopic-ul „I, Tonya”, regia Craig Gillespie, film cu trei nominalizari la Oscar, un Glob de Aur si cinci nominalizari la Premiile BAFTA.

Alaturi de Sebastian Stan la editia din acest an a American Independent Film Festival vor mai fi prezente si alte personalitati ale cinematografiei americane iar festivalul va continua sa aduca la Bucuresti o selectie a celor mai apreciate filme independente americane recente.

Sebastian Stan joaca alaturi de Margot Robbie si Allison Janney in filmul „I, Tonya” (2017), despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding, unul dintre cele mai laudate filme ale anului, cu 3 nominalizari la Premiile Oscar, Globul de Aur pentru Allison Janney si 5 nominalizari la Premiile BAFTA.

Filmul va deschide American Independent Film Fetival de anul acesta, pe 27 aprilie, si va fi urmat de un dialog cu Sebastian Stan. Publicul din Romania va avea astfel ocazia sa afle de la actotul roman cum e sa fii coleg de platou cu Meryl Streep, Margot Robbie, Anne Hathway sau Ashton Kutcher.

Sebastian Stan este cel mai popular actor roman care a reusit sa se impuna in industria americana de film.

Marii regizori i-au remarcat sarmul si talentul si l-au cooptat in productii de Oscar. In „Martianul” (7 nominalizari la Oscar) a jucat alaturi de Matt Damon, iar in alta pelicula premiata, „Lebada Neagra”, face parte dintr-o distributie de top alaturi de Natalie Portman, Mila Kunis si Vincent Cassel.

A jucat si in music-hall-uri pe Broadway si in serialul american, popular printre adolescenti, „Gossip Girl”. In cel mai recent film din trilogia „Captain America” joaca intr-un rol principal alaturi de Robert Downey Junior, Scarlet Johanson, Chris Evans, Hugo Weaving sau Samuel L. Jackson. Actorul roman a primit chiar si cateva replici in limba romana.

Sebastian Stan s-a nascut pe 13 august 1982, in Constanta. S-a mutat la Viena impreuna cu mama sa, cand avea opt ani, iar la 10 ani a jucat primul rol in film, in „71 fragments of a Chronology of Chance” regizat de celebrul austriac Michael Haneke.

Doi ani mai tarziu, familia a plecat peste Ocean si s-a stabilit in Rockland County, New York. Sebastian a absolvit Universitatea Rutgers din New Jersey si a studiat la Globe Theater din Londra timp de un an.

Prima editie a AIFF a avut loc in septembrie 2017 si i-a avut ca invitati speciali pe actorii Ethan Hawke, Joaquin Phoenix si John C. Reilly. Regizorul Barry Jenkins, castigatorul Oscarului pentru Cel mai bun film in 2017, a deschis festivalul printr-un Q&A in direct prin Skype, la finalul proiectiei filmului „Moonlight”.

Pornind de la traditia marilor filme narative americane, festivalul isi propune sa prezinte o selectie a celor mai recente productii independente made in USA, titluri apreciate de critica si prezentate in circuitul marilor festivaluri nord americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto. A doua editie a American Independent Film Festival are loc in perioada 27 aprilie – 3 mai 2018, la Cinema PRO si Cinema Muzeul Taranului din Bucuresti.

19 recommended
282 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »