a

Geniu la 14 ani. A învățat informatica fără profesor și a fost medaliat pentru invențiile sale

- - 41- 1326 vizualizari

A învățat să citească la cinci ani, atunci când a și instalat singur sistemul de operare Windows pe calculator.

Anul trecut, Alexandru Tălnaci, a fost medaliat la concursuri pentru invențiile sale. A participat la etapa mondială de informatică InfoMatrix 2017 cu un soft de telefon numit „Bucharest Hospitals”, unde a obținut medalia de argint.

“Informatica, pentru mine, este o pasiune. Descopăr cât mai multe lucruri noi şi sunt fascinat de ce pot crea de la o simplă idee. Rămân uimit de fiecare dată de funcţionalitatea unui cod, deoarece poţi da viaţă unui program. Pasiunea pentru informatica a început la vârsta de 5 ani.

Mai întâi am inceput să instalez ediţii ale sistemului de operare Windows, apoi să mă informez despre antiviruşi.

Spune că tot ce știe a învățat din tutoriale de pe Youtube.

A creat o aplicație prin care poți găsi spitale și doctori din București. Se numește „Bucharest Hospitals” și „este o aplicația creată în Android Studio, folosind limbajul de programare Java”, spune Alex.

„Este uşor de folosit, deoarece are un motor de căutare care poate verifica numele spitalelor sau departamentele acestora. Mai are de asemenea, un modul de recenzii, la care puteţi vedea recenziile spitalului respectiv sau puteţi adăuga o recenzie. Dacă scrieţi cuvinte neortodoxe, algoritmul de protecţie vă va bloca adăugarea de recenzii şi veţi fi înştiinţaţi că urmaţi sa fiţi blocat dacă continuaţi.

Pentru concurs am mai adăugat un interpretor de analize şi o funcţie de programare la doctor(după nume, prenume, data, ora, număr de telefon şi adresa de email).

În viitor voi integra în aplicaţie şi aceste funcţii. Aplicaţia poate fi extinsă la nivel naţional şi, de asemenea, poate fi personalizată pentru toate instituţiile şi toţi doctorii din ţara. O puteti descărca de pe ‘hospitalsbucharest.dev.teamcoding.ro’ sau scanând codul QR”, explică elevul.

Citește materialul integral pe Adevărul.ro

41 recommended
1326 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »