a

„Cazul 101”, spaţiul deschis de tineri artişti, în care arta se întâlneşte cu experimentul

- - 37- 240 vizualizari

Joi, 22 februarie 2018, va fi deschis un nou spaţiu în Bucureşti, pe strada Carol Davila 101. Este vorba de „Cazul 101”, o casă transformată de câţiva tineri artişti într-un loc de intersecţie al artei cu experimentul.

Primul eveniment, care marchează şi deschiderea spaţiului, este vernisajul expoziţiei ,,Suprafaţă reflexivă, sau primele note în dosar”, alcătuită din patru expoziţii în patru dintre camerele casei, în care fondatorii proiectului se descriu pe ei ca artişti, după cum informează un comunicat de presă emis cu această ocazie. Cei patru artişti care vor expune sunt Jesse James, Cristian Emil, Veta Jones şi Robert Băjenaru.

„Cum nimic nu se poate dezvolta sau creşte pe tărâmuri în continuă mişcare, patru artişti se angajează într-o funcţionalitate axată nu pe ierarhie, ci pe interdependenţă. Una care poate cuprinde/ asuma structurile actuale ale ironiei şi sincerităţii, adevărului şi relativismului, personalului şi socialului ca pe nişte orizonturi imprevizibile, dar cu conexiuni puternice, integrându-le într-un tot comun”, spune curatoarea expoziţiei, Simona Abagiu.

Cazul 101 se deschide către public şi artişti, prin crearea de noi (inter)dependenţe şi conjuncturi, cu expoziţii, rezidenţe, dezbateri, proiecţii de film, sau alte activităţi care vor forma, pe parcurs, o identitate nouă şi fluidă.

Vernisajul are loc pe 22 februarie, de la ora 19:00. Expoziţia poate fi vizitată până pe 25 martie, în fiecare sâmbătă (12:00 – 19:00), cu programare telefonică în prealabil, la numărul 0730 927 358.

 

Adevărul.ro

37 recommended
240 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »