a

Proiect inedit. 101 zâmbete, expuse pe gardul Parcului Botanic din Timişoara, îi îndeamnă pe trecători „să se oprească din tumultul vieţii“

- - 30- 209 vizualizari

O expoziţie inedită de fotografie este organizată, la Timişoara, în perioada 16 februarie – 20 martie. Portretele a 101 oameni simpli sunt afişate pe gardul Parcului Botanic, într-o zonă intens circulată din centrul Timişoarei, în cadrul proiectului „Sunt aici”.

Ideea proiectului 101 zâmbete este de a-i îndeamnă pe trecători să se oprească o clipă şi să conştientizeze că fac parte dintr-o comunitate care are nevoie de implicarea fiecăruia. Peste 200 de persoane au fost abordate pe spaţiul pietonal care mărgineşte Parcul Botanic, între sensul giratoriu Mărăşti şi strada Aristide Demetriade, cu îndemnul de a accepta să se oprească, să accepte să fie fotografiate pentru o expoziţie de fotografie, cu scopul de a transmite comunităţii timişorene mesajul „Sunt Aici!”.

Potrivit organizatorilor, obiectivul acestei campaniei „Sunt aici” este de „a le transmite locuitorilor din Timişoara că suntem toţi la fel, avem nevoi şi aşteptări similare, împărţim spaţiul oraşului şi avem impact atât asupra lui, cât şi asupra celor care ne înconjoară”. „Toţi suntem călători în această viaţă.

Ne intersectăm unii cu alţii în fiecare zi. Tot ceea ce facem, ce spunem, ce suntem are impact asupra celorlalţi. Cu această expoziţie de fotografie vrem să le transmitem timişorenilor că nu suntem diferiţi unii de alţii, că negarea nu ne exclude din această comunitate.

Nu contează ce profesie avem, unde ne-am născut, ce pasiuni avem, atât timp cât trăim în acest oraş suntem împreună. Şi aşa cum avem responsabilităţi pentru noi înşine, avem şi pentru comunitate. Să ne oprim o clipă şi să conştientizăm asta”, a exlicat Nicoleta Tudor, organizator.

Fiecare dintre cele 101 fotografiile cu zâmbete, realizate de fotografii Sebastian Tătaru şi Cristian Tzecu, poartă îndemne ca: iubeşte, visează, colaborează, trăieşte, inovează, acceptă, ajută, imaginează, înfloreşte, respectă, ocroteşte, inspiră şi altele asemenea.

Adevărul.ro

30 recommended
209 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »