a

Bucureștiul optimist. Ideea unui fotograf care prezintă partea frumoasă a Capitalei

- - 37- 152 vizualizari

Chiar dacă locuiești în București și te plimbi zilnic prin oraș, rareori te oprești să admiri un peisaj, un apus, un tablou.

Așa că un fotograf român s-a hotărât să facă asta în locul tău.Cristian Vasile a creat o pagina de Facebook numită „Bucureștiul optimist”, unde postează fotogrfii care ilustrează un oraș diferit de cel pe care îl vedem zi de zi.

Fotografiile lui par desprinse din altă lume și îți arată cât de frumoasă e Capitala. Ideea Bucureștiului Optimist i-a venit lui Cristian Vasile în urmă cu 7 ani, dintr-o… necesitate!

Cristian s-a gândit apoi să creeze o pagină web, dar trebuia să găsească un nume sugestiv, care să rezoneze cu imaginile sale pozitive!

Până atunci nu au existat decât imagini şi informaţii negative despre Capitala României, aşa că imediat după spargerea acestei blocade a urii şi pesimismului au apărut sponsorii şi ofertele financiare.

La fel de repede au apărut şi criticii, precum şi site-uri în oglindă cu Bucureştiul Optimist, care arătau numai imagini negative, cu urâţenia inerentă a oraşului.

Bucureştiul Optimist s-a materializat şi într-un album în care sunt incluse cele mai reprezentative fotografii din cele peste 6.000 realizate de Cristian Vasile.
În plus, ideea sa a avut şi o continuare: „Bucureştiul Sălbatic”!

Cristian Vasile este, evident, un om optimist, aşa că felul său de a fi reflecta şi modul în care şi-ar dori să arate România peste încă 100 de ani, scriu jurnaliștii TVR.

Sursă foto: Facebook/Bucureștiul Optimist 

37 recommended
152 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »