a
Fără categorie

Tabloul „Ciobănaş cu turmă de oi”, de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat la 55.000 de euro în Licitaţia de Mărţişor II

- - 27- 127 vizualizari

Tabloul „Ciobănaş cu turmă de oi”, de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat contra sumei de 55.000 de euro în „Licitaţia de Mărţişor II – Pictură şi Sculptură” organizată miercuri de Artmark.

Pictura a aparţinut doctorului Alexandru Obreja/Obregia (1860-1937), personalitate de frunte a şcolii româneşti de psihiatrie, fondator al spitalului de specialitate la Bucureşti în 1923, profesor universitar. Prieten cu Grigorescu, a fost către sfârşitul vieţii acestuia, medicul lui curant.

În aceeaşi licitaţie, tabloul „Ghiocel”, semnat Grigorescu, a fost adjudecat contra sumei de 24.000 de euro, iar „Flori de primăvară”, de Nicolae Tonitza, pentru suma de 12.000 de euro. Şi „Clopotniţa Mănăstirii Viforâta”, pictată de Gheorghe Petraşcu, a fost vândută la Artmark cu 12.000 de euro.

„Crizanteme”, de Corneliu Baba, a fost licitat în final pentru 5.500 de euro iar „Turbanul roşu”, de Theodor Pallady, cu 5.000 de euro.

Un bronz semnat Salvador Dali, „Perseu (Omagiu lui Benvenuto Cellini)” (1976), a fost adjudecat la 3.500 de euro.

Artmark a organizat marţi „Licitaţia de Mărţişor I – Artă decorativă şi bijuterie”, finalizată cu vânzări totale de 111.190 de euro.

viewscnt

27 recommended
127 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »