a

Preotul român care a creat o rețea socială asemănătoare Facebook-ului

- - 22- 450 vizualizari

Se numește Ionel Neculai Dârjan și ideea i-a venit după ce a participat la un curs online. Se numește tecunosc.ro și are aproximativ 2.000 de utilizatori, printre care și preoți.

S-a înscris la cursul online pentru că voia să își promoveze afacerea cu stupi. Despre platforma pe care a creat-o, preotul spune că are multe funcţionalităţi, aproape ca la celelalte reţele, dar şi câteva particularităţi: se pot posta fişiere audio mp3, are butonul de Youtube inclus, se pot lăsa comentarii audio, fiecare utilizator are blog şi forum.

„Scopul acestei platforme este de a încerca să adunăm utilizatori şi ştiri corecte. Se ştie ce problemă e pe celelate reţele cu fake-news. Nu pot spun că am găsit vreo reţetă de a lupta cu fake-news dar fiind o reţea mică e mai uşor de luptat cu asta. Dacă pe viitor reţeaua se va mări probabil că va fi mai greu“, a declarat Ionuţ Neculai Dârjan, pentru Adevărul.ro

Întrebat ce reguli ar fi bine să respecte cei care îşi fac cont pe noua reţea socială, preotul spune că nu vor fi acceptate atacul la persoană, jignirile de orice fel, imagini sau filme pentru adulţi, incitarea la violenţă.

„Utilizatorii trebuie să respecte toate acele reguli care le-au şi celelalte reţele. Ca fiecare reţea şi noi am adăugat termeni şi condiţii. De asemenea, am adăugat şi politica de confindenţialitate. Nu sunt de acord cu cenzura, cum e pe Facebook, dar orice abuz va fi sancţionat“, subliniază acesta.

El consideră că aceste reţele de socializare sunt benefice atâta timp cât utilizatorii înţeleg că reţelele reprezintă spaţii publice. „Sunt foarte bune ca promovare a unor activităţi sociale, culturale sau economice. Sunt instrumente de promovare pentru afaceri“, subliniază preotul.

22 recommended
450 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »