a
Fără categorie

Zece milioane de dolari pentru un start-up fondat de un român. Care este povestea lui Octavian Costache

- - 14- 188 vizualizari

Un român în vârstă de 40 de ani, fost angajat al Google, a fondat un start-up, alături de alți trei asociați, care a primit acum o finanțare în valoare de zece milionae de dolari.

Startup-ul Stellar Health a anunțat că a primit runda de finanțare de serie A din partea unui grup de investitori, condus de firma americană de venture capital Point72 Ventures, specializată pe investiții în companii de tehnologie early stage.

Astfel, în cei doi ani de existență, startup-ul medtech adună investiții totale de aproape 15 milioane de dolari, în trei runde, conform Crunchbase.com.

Stellar Health a fost fondat în anul 2018, la New York, de programatorul român Octavian Costache, alături de trei asociați: Ari Brenner, Ben Kraus și Michael Meng, potrivit startupcafe.ro.

Pe scurt, startup-ul a realizat o platformă de medicină VBC (value based care), cu ajutorul tehnologiei cloud. Prin această platformă, folosită deja în 11 state americane, medicii țin legătura cu pacienții și obțin permanent informații pentru îmbunătățirea procesului de îngrijire. VBC este importantă pentru că pune accent pe menținerea sănătății pacienților, reducând costul total al îngrijirii, în timp ce furnizorii de servicii de sănătate sunt recompensați mai degrabă pe baza rezultatelor decât pe baza volumului de servicii oferite pacienților.

În prezent, românul Octavian Costache (40 de ani) este co-fondator și CTO (director de tehnologie) al startup-ului american Stellar Health. El are studii de informatică și inteligență artficială la Politehnica din București(1999-2005), iar în liceu a participat la tot felul de olimpiade de info. Încă student, în 2002, Octavian Costache a fondat, alături de alți colegi, site-ul doizece.ro, o populară platformă de șah online și diverse jocuri de cărți.

Ulterior, el a plecat în SUA, unde a lucrat, aproape șase ani, la gigantul IT Google, pe o poziție de senior software engineer (2005-2011). În 2012, s-a alăturat TechStars New York, unul dintre cele mai mari acceleratoare de startup-uri din lume, ajutând firmele tinere pe partea de tehnologie.

În anul 2013, la New York, Octavian a fondat, alături de 3 asociați, Spring Inc., un startup de comerț online (pe aplicație de mobil), care a ajuns să adune investiții de 100 de milioane de dolari și o echipă de 120 de angajați. În 2018, Spring a fost achiziționat de ShopRunner, un alt startup de comerț online, finanțat, printre alții, de grupul de e-commerce chinez Alibaba.

Octavian Costache a lucrat la Spring Inc. pe poziții de CTO și advisor, după care a plecat, în anul 2018, și a contribuit la fondarea Stellar Health.

14 recommended
188 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »