Filmul „Torturat pentru Hristos”, după cartea lui Richard Wurmbrand şi produs integral în România, proiecţie specială la Bucureşti

- - 11- 399 vizualizari

Filmul „Torturat pentru Hristos/ Tortured for Christ”, regizat de John Grooters după cartea lui Richard Wurmbrand şi produs integral în România, va beneficia de o proiecţie specială la Grand Cinema & More din Bucureşti pe 15 martie.

Lungmetrajul relatează povestea pastorului de origine română Richard Wurmbrand care a fost persecutat de regimul comunist pentru credinţa sa.

Născut în 1909, la Bucureşti, într-o familie de evrei, Richard Wurmbrand s-a mutat la Istanbul împreună cu părinţii săi din cauza dificultăţilor financiare, repatriindu-se la vârsta de 9 ani, după moartea tatălui.

Richard Wurmbrand, cunoscut şi sub pseudonimul Nicolai Ionescu, în bestsellerul „Tortured for Christ”

Atras de mişcarea comunistă şi de promisiunile ei, Wurmbrand a urmat studiile politice ale unei şcoli din Moscova, însă la întoarcerea în ţară a fost urmărit de serviciile secrete, arestat, condamnat şi închis.

În urma acestei experienţe a renunţat la doctrina comunistă întrucât a văzut în ea „o sursă de iluzii pentru clasele oprimate”.

În 1936, s-a căsătorit cu Sabina Oster şi, la scurt timp, s-a convertit la creştinism. A devenit pastor luteran, iar zeci de evrei din România i-au urmat exemplul.

După 1945, Wurmbrand a intrat în conflict deschis cu autorităţile comuniste române atunci când, în cadrul Congresului Cultelor convocat la Palatul Parlamentului şi prezidat de Petru Groza, a protestat faţă de guvernul totalitar.

Filmul urmăreşte întâmplările din acest moment, aşa cum au fost relatate de pastorul Richard Wurmbrand, cunoscut şi sub pseudonimul Nicolai Ionescu, în bestsellerul „Tortured for Christ”:

„Soţia mea şi cu mine am fost prezenţi la congres. Sabina mi-a spus:

«Richard, ridică-te şi spală ruşinea asta de pe faţa lui Hristos! Îi scuipă în faţă».

Iar eu i-am răspuns: «Dacă fac asta, iţi vei pierde soţul».

«Nu vreau să am un laş ca soţ», a continuat ea”.

Filmat integral în România, „Torturat pentru Hristos” îi are în distribuţie pe Emil Măndănac, Raluca Botez, Nicodim Ungureanu, Vlad Rădescu, Eugen Cristea, Alexandru Făinişi, Ştefan Ruxandra şi Andrei Geavela, scrie news.ro

„Torturat pentru Hristos” a avut luni premiera în Statele Unite, în peste 700 de săli de cinema. În România, el este distribuit de Idea Film Distributi

11 recommended
comments icon 0 comments
399 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !