a

Filmul „Torturat pentru Hristos”, după cartea lui Richard Wurmbrand şi produs integral în România, proiecţie specială la Bucureşti

- - 29- 530 vizualizari

Filmul „Torturat pentru Hristos/ Tortured for Christ”, regizat de John Grooters după cartea lui Richard Wurmbrand şi produs integral în România, va beneficia de o proiecţie specială la Grand Cinema & More din Bucureşti pe 15 martie.

Lungmetrajul relatează povestea pastorului de origine română Richard Wurmbrand care a fost persecutat de regimul comunist pentru credinţa sa.

Născut în 1909, la Bucureşti, într-o familie de evrei, Richard Wurmbrand s-a mutat la Istanbul împreună cu părinţii săi din cauza dificultăţilor financiare, repatriindu-se la vârsta de 9 ani, după moartea tatălui.

Richard Wurmbrand, cunoscut şi sub pseudonimul Nicolai Ionescu, în bestsellerul „Tortured for Christ”

Atras de mişcarea comunistă şi de promisiunile ei, Wurmbrand a urmat studiile politice ale unei şcoli din Moscova, însă la întoarcerea în ţară a fost urmărit de serviciile secrete, arestat, condamnat şi închis.

În urma acestei experienţe a renunţat la doctrina comunistă întrucât a văzut în ea „o sursă de iluzii pentru clasele oprimate”.

În 1936, s-a căsătorit cu Sabina Oster şi, la scurt timp, s-a convertit la creştinism. A devenit pastor luteran, iar zeci de evrei din România i-au urmat exemplul.

După 1945, Wurmbrand a intrat în conflict deschis cu autorităţile comuniste române atunci când, în cadrul Congresului Cultelor convocat la Palatul Parlamentului şi prezidat de Petru Groza, a protestat faţă de guvernul totalitar.

Filmul urmăreşte întâmplările din acest moment, aşa cum au fost relatate de pastorul Richard Wurmbrand, cunoscut şi sub pseudonimul Nicolai Ionescu, în bestsellerul „Tortured for Christ”:

„Soţia mea şi cu mine am fost prezenţi la congres. Sabina mi-a spus:

«Richard, ridică-te şi spală ruşinea asta de pe faţa lui Hristos! Îi scuipă în faţă».

Iar eu i-am răspuns: «Dacă fac asta, iţi vei pierde soţul».

«Nu vreau să am un laş ca soţ», a continuat ea”.

Filmat integral în România, „Torturat pentru Hristos” îi are în distribuţie pe Emil Măndănac, Raluca Botez, Nicodim Ungureanu, Vlad Rădescu, Eugen Cristea, Alexandru Făinişi, Ştefan Ruxandra şi Andrei Geavela, scrie news.ro

„Torturat pentru Hristos” a avut luni premiera în Statele Unite, în peste 700 de săli de cinema. În România, el este distribuit de Idea Film Distributi

29 recommended
530 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »