a

Spectacolul „Amerika”, după Franz Kafka, în premieră la Teatrul Excelsior

- - 23- 59 vizualizari

Spectacolul „Amerika” după Franz Kafka, cu versiunea scenică şi regia semnate de regizorul austriac de origine română Geirun Ţinu, este prezentat în premieră, miercuri, la Sala „Ion Lucian” a Teatrului Excelsior, informează organizatorii într-un comunicat transmis Agerpres.

Din distribuţie fac parte actorii Dragoş Spahiu (Pictorul ambulant) şi Mihai Mitrea (Karl Rossmann).

„Karl Rossmann, 17 ani, emigrant, un nou născut în ‘Ţara făgăduinţei’, căci America rămâne ţara făgăduinţei, nicidecum a împlinirilor, întâlneşte la debarcare un compatriot, un pribegit, perdant al visului şi experienţei americane, care cu sarcasm îi proiectează filmul viitoarelor lui eşecuri.

Un lanţ dureros al visurilor rănite, al ocaziilor ratate, al nedreptăţilor şi umilinţelor de neocolit vor fi furibund descrise, jucate, insinuos induse, desenate, la figurat şi la propriu, de compatriotul, întâmplător întâlnit, care-şi câştigă traiul zilnic ca pictor de stradă.

Flexibil în povestire şi necruţător în mesaj, el se identifică cu toate personajele care vor fărâmiţa fără milă ‘visul american’ al naivului imberb emigrant.

Un spectacol de ‘teatru în teatru’ în care Pictorul ambulant, în complicitate cu publicul, va preda unui expatriat – Karl Rossmann – dureroasa lecţie a umilinţei”, spune Geirun Ţino, citat în comunicat.

23 recommended
59 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »