a

Un fotograf român a câștigat un concurs internațional cu o fotografie din Bucovina

- - 29- 1784 vizualizari

Fotograful Nicu Spînu a câştigat premiul Romania National Award 2018 în cadrul concursului internațional The Sony World Photography Awards, unde a participat cu fotografia intitulată The Boot.

Nicu Spînu, un fotograf pasionat originar din Bucovina, cu reședința în Iași a câștigat cu o fotografie ce surprinde regiunea Bucovina – ”o zonă binecuvântată de Dumnezeu cu peisaje uluitoare și cu oameni primitori”. Acesta se mândrește cu originile sale bucovinene şi îi place să prezinte locuri şi tradiţii din Bucovina natală în fotografiile sale, conform comunicatului organizatorilor. Lucrarea a fost desemnată de juriu drept cea mai bună imagine realizată de un fotograf român și înscrisă la ediția 2018 a competiției.

Decernarea premiilor Sony World Photography Awards reprezintă cel mai spectaculos eveniment printre pasionații de fotografie de pe mapamond. Acesta se află la cea de-a 11-a ediţie și a avut drept participanți fotografi din 200 de regiuni cu peste 320.000 de imagini realizate pe parcursul anului precedent.

În calitate de câştigător al unei secţiuni naţionale, Nicu Spînu a primit echipamente pentru fotografie digitală de ultimă generaţie de la Sony, iar fotografia „The Boot”- alături de celelalte fotografii câştigătoare, atât la secţiunile naţionale cât şi la secţiunea Open – va fi inclusă în Expoziţia Sony World Photography Awards ce va fi deschisă la Londra între 20 aprilie şi 6 mai.

„Este probabil cea mai mare surpriză a anului pentru mine. Încă nu m-am obişnuit cu gândul că fotografia mea se numără printre instantaneele celor mai buni fotografi ai lumii. Mereu am visat să promovez locuri şi tradiţii frumoase la nivel internaţional, dar niciodată nu am crezut suficient de mult” a declarat fotograful român, potrivit ZiaruldeIasi.ro

29 recommended
1784 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »