Balerina Francesca Velicu, premiată pentru „performanţă remarcabilă în dans”, la Gala Premiilor Olivier

- - 11- 161 vizualizari


Balerina Francesca Velicu a fost premiată, duminică seara, în cadrul ”Olivier Awards”, cele mai importante premii de teatru şi dans care se acordă în Marea Britanie.

Velicu a fost recompensată pentru „performanţă remarcabilă în dans”/ ”Outstanding Achievement in Dance”, pentru rolul din „Le Sacre Du Printemps”.

Renumitul balerin ucrainean Sergei Polunin a fost cel care i-a înmânat Francescăi Velicu, în vârstă de 19 ani, premiul pentru „performanţă remarcabilă în dans”.

Balerina a postat pe contul său de Instagram două fotografii de la ceremonie, scriind:

„Una dintre cele mai minuntate seri pe care le-am avut….mulţumesc Olivier Awards”.

De asemenea, Johan Kobborg a postat o fotografie cu balerina, pe contul său de Facebook , pentru a o felicita pentru reuşita sa.

„Am notat ceva, pentru că sunt româncă şi pentru că sunt şi dansatoare de balet, aşa că vorbesc mai bine cu trupul”, a spus Francesca Velicu pe scena Royal Albert Hall. Aceasta le-a mulţumit în primul rând, Alinei Cojocaru şi partenerului acesteia, Johan Kobborg, care i-au deschis calea către English National Ballet, dar şi directorului său artistic, mamei şi prietenului ei.

„A fost cel mai intens moment pe care l-am experimentat vreodată pe scenă, şi sunt foarte recunoscătoare”, a spus Velicu despre rolul său. Spectacolul „Le Sacre du Printemps” a fost susţinut la Sadler’s Wells, cel mai important centru al dansului britanic iar coregrafia îi aparţine celebrei Pina Bausch.

Despre prestaţia tinerei balerine în spectacol, The Guardian a scris că a făcut o interpretare sinceră, iar The Times că „dansul ritualic al morţii a lăsat-o pe ea, dar şi pe noi, fără respiraţie”.

Francesca Velicu este una dintre prezenţele remarcabile ale baletului românesc, şcolită la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, dar şi la Bolshoi Ballet Academy. S-a numărat printre primele balerine care au părăsit Opera Naţională (ONB) după scandalul care a marcat instituţia în primăvara anului 2016, când Johan Kobborg era îndepărtat de la conducerea Corpului de Balet de la ONB.

Balerina şi-a exprimat aprecierea pentru Kobborg şi Alina Cojocaru, considerându-i importanţi pentru felul în care a evoluat cariera sa. Gala Premiilor Olivier a avut loc la Royal Albert Hall. Premiile Laurence Olivier sunt prezentate annual de Societatea Teatrului Londonez (Society of London Theatre) pentru recunoaşterea excelenţei în teatru professional.

Premiile erau cunoscute iniţial sub dennumirea de Premiile Societăţii de teatru West End (Society of West End Theatre Awards), dar au fost ulterior redenumite, în 1984, în cinstea actorului Laurence Olivier.

11 recommended
comments icon 0 comments
161 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Sonia Coman, artista care a cucerit Harvardul și Universitatea Columbia: „ Visez la o lume în care oamenii își folosesc potențialul pentru a promova demnitatea umană și coexistență culturilor diferite”

-

A plecat din România în 2007, pe când avea 25 de ani, pentru a studia istoria artei la Harvard. În 2011, în ultimul an de licentă la Harvard, a fost acceptată la doctorat în istoria artei la Universitatea Columbia . Vorbește despre artă că fiind ceva extrem de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Cotarcea, expert în debate și antreprenor în Budapesta: „Cel mai important este să nu cădem în capcana de a ne justifica lipsa de rezultate prin  mediul în care trăim!”

-

Radu Cotarcea a studiat psihologie și comportament organizațional, fiind și unul dintre cei mai de succes debateri din România. În vârstă de 29 de ani și originar din Sfântu Gheorghe, Radu a ajuns în 2013 în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Academice,... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !