a

Balerina Francesca Velicu, nominalizată la prestigioasele „Olivier Awards”, pentru performanţă remarcabilă în dans

- - 34- 209 vizualizari

Balerina Francesca Velicu, dansatoare la English National Ballet, a fost nominalizată la „Oliver Awards”, cele mai importante premii de teatru și dans care se acordă în Marea Britanie.

La doar 19 ani, Francesca Velicu este nominalizată pentru rolul din „Le Sacre du Printemps”, susţinut la Sadler’s Wells, cel mai important centru al dansului britanic. Coregrafia îi aparţine celebrei Pina Bausch.

Balerina este nominalizată la categeoria „performanţă remarcabilă în dans” şi va concura cu Locio Molina (Barbican Theatre) şi cu Zenaida Yanowsky (Royal Opera House), scrie Libertatea.

Francesca Velicu este una dintre prezenţele remarcabile ale baletului românesc, şcolită la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, dar şi la Bolshoi Ballet Academy.

S-a numărat printre primele balerine care au părăsit Opera Naţională (ONB) după scandalul care a marcat instituţia în primăvara anului 2016, când Johan Kobborg era îndepărtat de la conducerea Corpului de Balet de la ONB.

Balerina şi-a exprimat aprecierea pentru Kobborg şi Alina Cojocaru, considerându-i importanţi pentru felul în care a evoluat cariera sa.

„Şcoala de la Moscova mi-a pus bazele, am învăţat să fac totul corect şi cât se poate de academic şi mi-am dezvoltat părţile mai proaste. Dar Johan Kobborg a fost cel care m-a lansat şi a avut încredere în mine. El şi Alina (n.r. Cojocaru) m-au ajutat enorm de mult şi de aceea le sunt foarte recunoscătoare“, declara Francesca Velicu pentru agenţia de presă News.ro.

Gala Premiilor Olivier va avea loc pe 8 aprilie, la Royal Albert Hall. Premiile Laurence Olivier sunt prezentate annual de Societatea Teatrului Londonez (Society of London Theatre) pentru recunoaşterea excelenţei în teatru professional.

34 recommended
209 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »