a

Horia Colibăşanu a ajuns în tabăra de bază Everest-Lhotse

- - 76- 99 vizualizari

Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a ajuns în tabăra de bază Everest-Lhotse, la 5.400 metri altitudine, locul în care va sta aproximativ o săptămână pentru aclimatizare, înainte de a porni ascensiunea spre vârf.

Conform sursei, starea sa de sănătate este foarte bună, la fel şi cea a colegului său de expediţie, alpinistul slovac Peter Hamor.

”Echipa a ajuns în tabăra de bază. Suntem într-o expediţie internaţională de 60 de membri. Mulţumiri sponsorilor pentru că avem cele mai bune condiţii în tabăra de bază. Avem cort brutărie şi un cort-pub”, a spus Colibăşanu.

În ceea ce priveşte ascensiunea, e posibilă o uşoară întârziere a calendarului expediţiei din cauza unor probleme în zona gheţarului situat la aproximativ 6.000 de metri altitudine.

”Echipele de Icefall (sherpa care echipează cu corzi şi scări Khumbu Icefall) au avut un accident, un sherpa a fost rănit. Nu au reuşit să ajungă decât în tabăra 1. Se pare că gheţarul între tabăra 1 şi tabăra 2 este foarte crevasat. Suntem în grafic deocamdată, dar dacă peste o săptămână nu ajungem în tabăra 2 vom fi în întârziere”, a adaugat Colibăşanu.

Horia Colibăşanu a plecat în expediţie în 28 martie 2018, urmând să se întoarcă pe 3 iunie.

În 2018, obiectivul lui Horia Colibăşanu în Himalaya este deschiderea unei rute noi pe Everest (8.848 m).

Anul acesta are loc cea de-a 20-a expediţie internaţională a lui Colibăşanu şi cea de-a 15-a în Himalaya.

Ascensiunea pe Everest este un proiect al Clubului Sportiv Alternative Timişoara, club afiliat la Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă, care derulează şi monitorizează proiecte de alpinism în calendarul sportiv internaţional.

76 recommended
99 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »