Scurtmetrajul „Albastru şi roşu, în proporţii egale”, singurul film românesc selectat la Cannes

- - 22- 114 vizualizari


Scurtmetrajul „Albastru şi roşu, în proporţii egale” este singurul film românesc selectat la Festivalul de Film de la Cannes. Filmul, regizat de Georgiana Moldoveanu, avându-i producători pe Alexandra Morariu Buzoianu si Adrian Bulgariu, a fost selectat în secţiunea Cinéfondation, dedicată tinerelor talente.”Albastru și roșu în proporții egale” (”Equally red and blue”) este o producție a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L Caragiale”. Director de imagine Zoran Simulov, editor Maria Salomia, sunet Roxana Bain, scenografie: Remus Gabor și Raluca Aionițoaie.

Organziatorii ediției 71 a Festivalului de Film de la Cannes au anunțat miercuri nominalizările pentru secțiunea ” Cinéfondation”. Scurtmetrajul regizat de Georgiana Moldoveanu este unul dintre cele 17 selectate de membrii juriului, dintre cele 2.426 de filme înscrise.Paisprezece țări de pe patru continente sunt reprezentate în selecție, iar dintre regizorii selectați, 12 sunt femei.”Albastru și roșu în proporții egale” este povestea Anei care aniversează un an de relație cu Ștefan. Altfel de relație, altfel de aniversare și un cadou neobișnuit. Ana este de acord să fie mamă-purtătoare a copilului pe care Ștefan și soția lui nu-l pot avea. Mult prea târziu, Ștefan își dă seama că, de fapt, își dorește altceva.

”Am primit vestea selectării filmului „Albastru şi roşu, în proporţii egale”cu foarte mare bucurie. Sigur a fost vorba de foarte multă muncă și nu doar a mea, ci a întregii echipe. Este un film făcut cu tot sufletul, mai ales că am pornit de la poveștile reale pe care le-au trăit oameni aproapiați mie”, spune regizorul Georgiana Moldoveanu.

Cazurile din jurul ei, sunt astăzi cazuri fericite, dar aceste cupluri au trecut prin multe momente dificile.

Întrebată dacă finalul filmului este unul fericit, așa cum s-a întâmplat în viața cuplurilor care au inspirat-o pentru scurtmetrajul „Albastru şi roşu, în proporţii egale”, Georgiana Moldoveanu a spus că ” este unul deschis”.

Actorii care joacă în film sunt: Miruna Blidariu, Bogdan Albulescu, Florentina Țilea și Mihaela Popa.

Celelalte filme selectate sunt : ”Dolfin Megumi” -Tel Aviv University Israel, ”End of Season”-The London Film School UK, ”Sailor’s Delight”-ESMA France, ”Inanimate”-NFTS UK, ”El Verano Del Leon Electrico”(The Summer of the Electric Lion) Universidad de Chile -ICEI Chile,” Palm Trees and Power Lines”-NYU Tisch School of the Arts USA, ”Dong Wu Xiong Meng” (The Storms in Our Blood) Shanghai Theater Academy , China, ”Fragment de Drame” (A Piece of Tragedy)-La Fémis, France, ”Cinco Minutos Afuera” (Five Minutes Outside)-Universidad del Cine (FUC) Argentina, ”Los Tiempos De Hector” (Hector’s Nightfall) CCC, Mexico, ”DOTS”-AFTRS, Australia, ”INNY” (The Other)P WSFTviT Poland, ”Cosi in Terra” (As it is on Earth) Centro Sperimentale di Cinematografia,Italy, ”Kalendar” (Calendar)- Moscow School of New Cinema Russia, ”Mesle Bache Adam” (Like a Good Kid)-Tehran University of Dramatic Arts Iran, ”I am my own mother ”-San Francisco State University USA.

22 recommended
comments icon 0 comments
114 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Sonia Coman, artista care a cucerit Harvardul și Universitatea Columbia: „ Visez la o lume în care oamenii își folosesc potențialul pentru a promova demnitatea umană și coexistență culturilor diferite”

-

A plecat din România în 2007, pe când avea 25 de ani, pentru a studia istoria artei la Harvard. În 2011, în ultimul an de licentă la Harvard, a fost acceptată la doctorat în istoria artei la Universitatea Columbia . Vorbește despre artă că fiind ceva extrem de... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Radu Cotarcea, expert în debate și antreprenor în Budapesta: „Cel mai important este să nu cădem în capcana de a ne justifica lipsa de rezultate prin  mediul în care trăim!”

-

Radu Cotarcea a studiat psihologie și comportament organizațional, fiind și unul dintre cei mai de succes debateri din România. În vârstă de 29 de ani și originar din Sfântu Gheorghe, Radu a ajuns în 2013 în finala Campionatului Mondial de Dezbateri Academice,... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !