a

Românul care aleargă pentru cauze nobile, deși este accidentat la genunchi: „Alerg să-mi depăşesc limitele, nu să-i depăşesc pe alţii”

- - 71- 232 vizualizari

Pe Marius Pancu îl găsiți cu siguranță la orice întrecere sportivă din țară. Aleargă în scopuri caritabile, asta deși are o operație la genunchi.

Refuză să își spună că nu se poate și cauzele pentru care aleargă îl fac să nu se oprească nici atunci când simte că nu mai poate face un pas.

„Sportul este un stil de viaţă pentru mine. Orice sport este bun. Sedentarismul dăunează întotdeauna. Am avut şi eu o perioadă din-asta şi nu mă recunoşteam”, spune Marius Pancu.

Are 33 de ani, e de loc din Zimnicea şi munceşte ca administrator la o firmă de imobiliare din Bucureşti, iar în timpul liber aleargă de plăcere în scopuri caritabile. Anul ăsta are deja programate peste zece întreceri în toată ţara, pe munţi şi în oraşe. Mereu i-a plăcut sportul. Fotbalul, în special, scriu jurnaliștii Adevărul.ro

„Anul acesta mi-am propus să alerg peste 200 de kilometri la mai multe competiţii sportive şi îmi doresc ca pasiunea mea pentru alergat şi fiecare kilometru parcurs de mine să vină în sprijinul copiilor bolnavi de cancer, alături de Asocaţiei Little People România, asociaţie care se ocupă cu îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer din 10 secţii oncopediatrice din România şi Republica Moldova“, scrie el pe un site de crowdfunding.

Speră ca lumea să rezoneze cu mesajul transmis şi să doneze. Cei care vor să doneze o pot face AICI.

Continuarea articolului pe Adevărul.ro

 

71 recommended
232 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »