a

Invenția de senzație a unor tineri studenți din Cluj

- - 21- 159 vizualizari

Patru tineri studenți la Universitatea Tehnică din Cluj au creat o invenție inedită. Un scaun care te avertizează când stai strâmb sau când petreci prea mult timp la birou.

Mai mult, are senzori care detectează problemele și este conectat la WI-FI, ceea ce îi permite să trimită o alertă pe computer sau telefon ori de câte ori „încalci” vreo regulă. Cei patru tineri din echipă au lucrat aproape un an pentru a pune la punct proiectul.

Ionuț Danci, student: „Ne-am dat seama că ne doare foarte tare spatele încercând să dezvoltăm alte produse”.

Mecanismul de funcționare este unul simplu şi poate fi adaptat la orice scaun de birou. Iar utilizatorul primește o alertă ori de câte ori nu stă corect, scrie Digi24.

George Flutur, student: „Ne-am creat singuri senzorii pentru că nu am reușit să găsim ceva util pe piață, i-am integrat în scaun, în căptușeală, ei preiau date de la utilizator, le trimit mai apoi la o bază de date, iar aplicația de calculator și cea de telefon mobil preiau datele, le analizează și în timp real creează un profil”

Ionuț Danci, student: „Fiecare utilizator poate să își calibreze singur scaunul”

Tinerii își doresc ca, pe viitor, să se asocieze cu o firmă de mobilă.

Ovidiu Stan, lector universitar UTCN: „Să ajungă până în procesul de creare a unui produs care poate fi validat pe piață și poate fi vândut. Deci nu se opresc doar la părțile teoretice și la părțile practice de laborator”.

Scaunul inteligent va fi expus în această lună la un târg de inventică.

21 recommended
159 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »