a

Doctorița care a dat Franța pe Maramureș: „Dorul de casă a fost mai presus de orice sumă de bani”

- - 44- 3420 vizualizari

Ramona Avram, o tânără din Oradea, s-a reîntors în România după câteva luni petrecute în Franța.A decis că banii câștigați acolo nu sunt suficienți pentru a uita de dorul de casă, așa că s-a întors în România, în Oncești, acolo unde este medic de familie.

„Eu mi-am dorit să fiu medic pentru români, nu pentru străini”, spune Ramona Avram.A plecat din cauza posibilităților financiare reduse, a ajuns în Bretania unde a lucrat trei luni. Apoi, a aflat că în comuna Oncești, din Maramureș, se caută medic de familie.Localnicii din Oncești au primit-o pe Ramona cu brațele deschise, cu atât mai mult cu cât comuna nu mai avea medic de jumătate de an.

„Am făcut toate demersurile posibile omenești ca să putem face rost de un medic. Dumnezeu a lucrat și am găsit un medic care, de fapt, era plecat în Franța și am reușit să îl conving să se repatrieze în România”, povesteşte Matei Godja, primarul comunei Oncești, scriu jurnaliștii Digi24.

„Suntem atâția bătâni pe-aici, slabi, toți de 80 de ani trecuți, suntem foarte mulțumiți că ne-a adus domnul primar doctor în sat”, se bucură o localnică.

Mâna dreapta a Ramonei este Maria, o tânără întoarsă și ea de curând din Italia și care calcă pe urmele mătușii ei, fostă asistentă, timp de 20 de ani, tot la dispensarul din Oncești.

 

În aproximativ două luni, comuna Oncești va avea un nou dispensar mai spațios care va fi dotat cu ecograf și aparat EKG. Actuala clădire în care funcționează cabinetul medical va deveni, spune primarul, casa medicului.

44 recommended
3420 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »