a

”Regal pentru Centenar” – 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român

- - 11- 52 vizualizari

Cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la inaugurarea Marii Fresce a Ateneului Român, în plin an Centenar, Primăria Municipiului București (PMB), prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic (AMPT) și Patriarhia
Română, organizează un eveniment cultural cuprinzător, astăzi, 21 mai 2018, ora 19:00.

Evenimentul ce va avea loc în renumita sală de concerte a Filarmonicii„George Enescu” va debuta cu un concert vocal-simfonic sub bagheta maestruluiIosif Prunner, susținut de Orchestra și Corul Filarmonicii „George Enescu”, în cadrul căruia vor fi interpretate piese din repertoriul național.

Regal pentru Centenar va continua cu lansarea filmului documentarintitulat „Marea frescă a Ateneului Român” și cu alocuțiuni suținute dePreafericitul Părinte Patriarh Daniel și de înalți reprezentanți ai spațiului culturalromânesc.

Totodată, în foaierul Ateneului Român participanții vor avea ocazia de aurmări o expoziție fotografică dedicată monumentalei fresce, care descriepictural, în 25 de scene, istoria poporului român (1938 – 2018).

Imagini și detalii suplimentare pot fi regăsite pe canalele de comunicare oficiale aleAdministrației Monumentelor și PatrimoniuluiTuristic:

facebook.com/ampt.pmb/

instagram.com/ampt_bucuresti/

11 recommended
52 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »