a
Fără categorie

Tânărul care duce îi duce gratuit la spital pe bolnavii care nu își permit un taxi

- - 44- 148 vizualizari

De câțiva ani, Alex asigură gratuit transportul bolnavilor care nu au cum să ajungă la spital. Totul a început în 2012, când tânărul a trebuit să își ducă la spital mama grav bolnavă.

Nu avea niciun ban, iar taximetriștii mai că îi râdeau în nas când îi rugă să îi ducă pe gratis la spital.A fost un momentan în care Alex Bobes și-a dat seama că în situația în care s-a aflat mama lui sunt alți mii de oameni. Motiv pentru care s-a gândit să înființeze „taxi gratis”.

„Taxi Gratis este un proiect umanitar, prin care le oferim transport gratuit persoanelor cu probleme speciale, in Bucuresti.Suntem constienti de problemele pe care le intampina si le suntem aproape in momentele cand au nevoie de un mijloc de transport.De cele mai multe ori, le oferim transport gratuit intre domiciliu si unitati medicale (la externare sau atunci cand trebuie sa revina pentru analize/tratamente periodice)”, se arată pe site-ul voluntarilor, taxigratis.ro.

Persoanele cu probleme grave ne contacteaza prin telefon sau prin intermediul apropiatilor. Isi expun problema, iar daca situatia pare reala, programam impreuna data / ora si locul unde ne vom intalni (unitati medicale sau domiciliu)”, mai spun voluntarii.

La ora programata, in ziua stabilita, ne deplasam cu autoturismul si preluam persoana care ne-a contactat. Cu toate ca autoturismul nu este special adaptat pentru carucioare cu rotile, daca acestea sunt pliabile, le putem pune in portbagaj”, se mai arată în descrierea proiectului pe site-ul mai sus amintit.Mai multe detalii despre cum poți beneficia de taxi gratis sau cum te poți implica găsești pe taxigratis.ro!

44 recommended
148 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »