a

Aplicația care oferă recompense tinerilor dacă nu folosesc telefonul mobil. Câștigul depinde de minutele în care stai departe de mobil

- - 34- 267 vizualizari

O aplicație lansată de trei studenți din Copenhaga, numită „Hold”, încurajează tinerii să renunțe la telefonul mobil prin metoda recompensei. Aplicația este creată special pentru elevii care petrec prea mult timp pe telefonul mobil, așa că cei care reușesc să stea departe de device sunt recompensați cu premii pe care le pot schimba în bilete de cinema, popcorn sau cafea gratuită.

Aplicația este populară în Suedia, Danemarca și Norvegia, adunând aproximativ 12.000 de utilizatori și urmează să fie lansată și în Marea Britanie.Adolescenții primesc 10 puncte pentru fiecare 20 de minute în care nu își folosesc telefonul mobil, între orele 7:00- 23:00 în fiecare zi a săptămânii. Punctele se pot schimba în bunuri și servicii prin intermediul platformei marketplace, care conține branduri precum Caffe Nero, cinematografele Vue sau Amazon.

O cafea gratuită costă 300 de puncte, adică 10 ore acumulate în aplicație, în timp ce pentru un popcorn gratis la cinema vor trebui să acumuleze 60 de puncte.De asemenea, studenţii pot sa-şi schimbe punctele pentru achiziţionarea de cărţi sau obiecte de papetărie ce vor fi donate şcolilor prin intermediul UNICEF.

Un studiu realizat de London School of Economics a sugerat că elevii care nu şi-au folosit smartphone-urile la şcoală au înregistrat o creştere cu 6,4% a performanţelor şcolare.

Aplicaţia este gratuită, va fi lansată în 170 de universităţi din Marea Britanie şi va fi disponibilă atât pe dispozitive Android cât şi pe dispozitive iOS.

34 recommended
267 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »