Scriitorul francez Antoine Laurain lansează la Bucureşti romanul „ Pălăria Preşedintelui”

- - 20- 79 vizualizari

Scriitorul francez Antoine Laurain va lansa marţi, într-un eveniment care va avea loc de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, romanul „Pălăria Preşedintelui/ Le Chapeau de Mitterrand”.

Volumul a fost câştigător al premiilor Landerneau Découvertes şi Relay des Voyageurs şi a apărut recent în limba română, în traducerea lui Doru Mareş.

„Pălăria Preşedintelui” a fost ecranizat în 2014 de Robin Davis. Tradus în peste 15 limbi, în Marea Britanie a intrat în Kindle Top 5 şi a devenit Waterstone Book Club Choice în 2013; în SUA, tot în 2013, a fost selectat pentru ABA’s Indies Introduce Debut Authors, iar în Germania s-a aflat pentru mai multe săptămâni, în 2016, printre primele zece titluri din topul publicaţiei Der Spiegel.

În romanul său, Antoine Laurain oferă rolul principal unei pălării. Dar nu o pălărie ca oricare alta, ci una învestită cu puteri excepţionale, asemenea primului ei proprietar — preşedintele Franţei, François Mitterrand. În periplul ei de la un posesor la altul, pălăria le va schimba radical viaţa celor care o poartă.

Povestea începe în noiembrie 1986. Daniel Mercier, un contabil de rând, se hotărăşte să ia cina într-un restaurant parizian elegant, unde va constata cu uimire că la masa de alături se aşază chiar preşedintele Republicii Franceze, François Mitterrand. Preşedintele îşi uită pălăria, iar Daniel şi-o însuşeşte în semn de amintire a unei seri perfecte. Asemenea unui talisman, pălăria îi poartă noroc şi-i schimbă destinul. Uitată în plasa de bagaje a unui tren, ajunge în mâinile lui Fanny Marquant, căreia îi insuflă curajul de a-şi părăsi iubitul. Însă călătoria pălăriei este departe de a se termina aici.

Antoine Laurain este scriitor, jurnalist, scenarist şi colecţionar de antichităţi. S-a născut la Paris, în 1970. După ce a studiat cinematografia, şi-a început cariera regizând scurtmetraje şi scriind scenarii. Primul său roman, „Ailleurs si j’y suis”, apărut în 2007, a obţinut premiul Drouot. Au urmat romanele „Fume et tue” (2008) şi „Carrefour des nostalgies” (2009), care a primit premiul Livres en Vignes. A colaborat cu mai multe publicaţii, printre care revista de lux Palace-Costes şi lunarul satiric L’Écho des savanes.

„Pălăria Preşedintelui/ Le Chapeau de Mitterrand” (Humanitas Fiction, 2018) a fost lansat în 2012 şi a obţinut premiile Landerneau Découvertes şi Relay des Voyageurs. A fost tradus în peste 15 limbi şi s-a bucurat de un mare succes. A fost ecranizat pentru televiziune în 2014 de Robin Davis, cu Frédéric Diefenthal, Laurent Claret, Frédérique Bel şi Roland Giraud în distribuţie, muzica aparţinându-i lui Vladimir Cosma. Un alt bestseller internaţional al lui Antoine Laurain este romanul său din 2014, „La Femme au carnet rouge”, publicat în peste 20 de ţari, care a fost urmat în 2016 de „Rhapsodie française”.

20 recommended
comments icon 0 comments
79 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Românul care a lucrat pe Wall Street și acum studiază Inteligența Artificală la Stanford: „Dacă ești proactiv și competitiv, America îți oferă numeroase oportunități!”

-

Alexandru Săvoiu este un tânăr pasionat de finanțe, motiv pentru care a ajuns ca după terminarea facultății să devină bancher pe Wall Street. Cu timpul, a realizat că inteligența artificială este domeniul viitorului, așa că va avea nevoie de cunoștințe în aces... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Bianca Costin, tânăra pasionată de programare care a făcut internship la Google: „Idealul meu e să lucrez mereu la proiecte în care cred, care pot avea un impact pozitiv în lume”

-

Bianca este o tânără pasionată de informatică și tehnologie A făcut un internship la Google și acum lucrează la un proiect numit Wellcode, care își propune să îi învețe pe tineri programare de la zero. Spune că, indiferent de zona geografică în care te afli, t... Mai mult »

Ne dorim să rămâneți alături de noi în continuare!

Echipa Viitorulromaniei are nevoie de acordul dumneavoastra in conformitate cu noile reglementari privind Protectia Datelor (GDPR).
Partenerii nostri folosesc tehnologii precum cookie-uri pe site-ul nostru pentru a ajunge mai usor la voi cu anunturi publicitare personalizate.
Prin acceptarea acestora va bucurați de continut, ne ajutati sa menținem site-ul gratuit si sa ne continuam demersul jurnalistic.

Iti multumim pentru acceptul tau !