a

„Adoptă o scrisoare”, proiectul prin care Alexandra Timar reușește să mobilizeze o țară întreagă

- - 58- 1884 vizualizari

Despre Alexandra Timar, tânăra din Arad care face voluntariat în timpul liber, am mai scris. Tânăra face acțiuni caritabile în toată țara, acțiuni în care angrenează extrem de mulți oameni dornici să ajute.

Acum, Alexandra Timar a pornit o nouă campanie prin care oamenii pot „adopta” scrisorile copiilor din zonele rurale, scrisori în care cei mici îi cer lui Moș Crăciun lucruri precum suc, bomboane, cornuri cu ciocolată sau mentosane

Dorințele lor i-au făcut pe mulți să lăcrimeze, cu gândul că în România anului 2018, un copil duce lipsă de lucruri esențiale, precum alimente ori haine.

La apelul Alexandrei au răspuns așa de mulți români, încât tânăra a fost copleșita de mesaje și apeluri. Gestionarea scrisorilor și a celor care vor să ajute nu este deloc ușoară.

Campania „adoptă o scrisoare” are un succes uriaș pe Facebook și presupune ca fiecare român cu suflet mare să adopte una sau mai multe scrisori și să îndeplinească dorințele unui copil sau bunic. Sunt 1000 de copilași cu dorințe și 500 de bunici care au nevoie, pe lângă lucruri esențiale, de un zâmbet cald și o vorbă bună.

”Neata spiridusi! Azi e ziua cea mare in care impartim scrisorile, si as vrea sa va precizez unele lucruri, sa nu mai fie discutii apoi
Unii copii au indraznit sa viseze mai departe decat e cazul si au cerut in cateva scrisori telefon, biciclete sau drone.
Trebuie citite printre randuri aceste scrisori si vazut cum ajung de la te miri ce minuni la pixuri sau radiere. In prima faza sunt fascinati de ideea ca ar putea primi orice si apoi coboara cu picioarele pe pamant, la realitatea lor de zi cu zi.
NU trebuie cumparat exact ce scrie, cum am spus de la inceput, cadourile sunt simbolice. Daca e ceva ce depaseste bugetul vostru inlocuiti sau sariti peste.
Nu ii putem opri din visat sau sa le dictam scrisorile, ar fi absurd. Dar voi, ca adulti, stiind ce fel de copii sunt cuprinsi in aceste campanii (vezi pozele din celelalte), va puteti orienta spre lucruri utile, necesare conditiei lor.
Ca exemplu am pus scrisoarea de mai jos care a fost refuzata de 3 ori si mi-am luat si niste apostrofari deloc dragute pt ea.
Si mai am o rugaminte, asa pt sufletul meu, nu ma sunati cu video call mai ales dimineata, pe cuvant ca nu am o mutra prietenoasa cand ma trezesc:))
Acestea fiind spuse, ma apuc de pozat scrisori, trimis, va rog sa fiti rabdatori ca sunt singura azi”, arată Alexandra Timar, în anunțul de promovare al campaniei.

Pe Alexandra o puteți găsi AICI

 

58 recommended
1884 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »