Fără categorie

Solidaritate impresionantă cu preotul care străbate satele izolate pentru a-i ajuta pe copiii şi bătrânii sărmani

- - 18- 329 vizualizari

Cunoscut pentru implicarea sa în salvarea copiilor sărmani de la analfabetism, preotul vasluian Parschiv Vasilică Mihai a demarat o nouă campanie umanitară, prin care doreşte să vină în sprijinul a peste 2.000 de persoane sărmane din sate izolate din judeţele Vaslui şi Iaşi.

Campania, care poartă îndemnul ”Hrăneşte un suflet”, este coordonată de o tânără din judeţul Arad, Alexandra Timar, care a reuşit deja să mobilizeze pe reţelele de socializare români dispuşi să ofere ajutor.

Pentru fiecare copil este pregătită o carte, o periuţă şi o pastă de dinţi, un săpun şi o ciocolată sau un alt dulce, iar pentru bunici sunt pregătite produse alimentare (zahăr, orez, făină, ulei, paste, o conservă etc.). Dimesiunea activităţilor caritabile derulate de părintele Paraschiv a depăşit de multă vreme localitatea unde îşi are parohia. Pentru că numărul celor care i-au susţinut demersurile a fost peste aşteptări, preotul a început să străbată satele izolate din Vaslui, dar şi din Iaşi.

Recent, preotul Paraschiv, susţinut financiar de o judecătoare, a împărţit 100 de pachete alimentare unor bătrâni din patru sate, unde cu greu răzbaţi din cauza noroaielor.

Supranumit şi ”îngerul copiilor”, părintele din Parpaniţa afirmă că de fapt îngeri sunt toţi românii care întind o mână de ajutor şi cărora cuvintele de mulţumire sunt prea puţine.

Citește continuarea pe Adevărul.ro

Foto: Adevărul.ro

18 recommended
comments icon 0 comments
329 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei