a

Alexandra Acalfoae, actriță:  “Sunt convinsă că al meu copil, dacă va alege să trăiască în România, va trăi într-o țară așa cum trebuie!”

- - 36- 201 vizualizari

Actrița, foarte îndrăgită de copiii care au avut șansa să o vadă în spectacole la Teatrul Vasilache din Botoșani, joacă acum la Ateneul din Iași. Iată cum ni se vede țara și din lumea artistică din Moldova.

Andrei Crăciun

Drum. Alexandra Acalfoae, actriță. De unde vine Alexandra și unde vrea ea să se îndrepte? Să privim un pic în urmă către devenirea sa. Cum s-a format acrița de astăzi?
Am pornit din pură curiozitate ( era oricum programat sa se întâmple, cred foarte tare în soartă) și am plecat la O. Bancilă, la teatru,  sa văd cu ce se mănâncă treaba asta cu actoria. Mi-a plăcut… rău! După aproape 13 ani curiozitatea s-a transformat în plăcere și plăcerea in iubire necondiționată. M-a atras atât de tare lumea asta artistică si m-am regăsit in toată atmosfera ei încât nu vreau sa renunț nicicum, indiferent de etapele prin care îmi e sau îmi va fi dat să trec (profesional) .

Spectacole. Să mergem și mai departe. În ce spectacole ați jucat în stagiunea trecută și ce urmează în aceastătoamnă/iarnă? Unde să vină publicul spectator să o vadă pe Alexandra apetitul odată deschis după citirea interviului?

Stagiunea trecută am avut în mare parte spectacole pentru copii, dintre ele făcând parte: ”Hansel și Gretel”, “ Scufița roșie” ,”Tom Degețel” etc. , lucrând într-un teatru pentru copii (Teatrul pentru copii și tineret “Vasilache “ din Botoșani) însă am jucat si pentru cei mai mari , de data aceasta în Iași la Ateneu, acolo am început colaborarea în două proiecte la care țin mult – “ Scandal în culise” si “ Povestea unirii” . În prezent plecând din teatrul pentru copii din Botoșani, mi-am păstrat doar colaborările de la Ateneu. În viitorul apropiat îmi propun să am din ce în ce mai multe proiecte și să învăț în continuare, să mă dezvolt cum cred ca nu am făcut-o până acum, îmi propun să nu mai ratez nicio oportunitate și să îmi dau voie să aleg ce îmi place nu ce “trebuie”.

Video. Carieră internațională, filme de cinema, seriale de televiziune – cum stăm cu consacrarea în lumea video?

Din păcate nu am experimentat aceasta ramură a actoriei, cum spuneam si mai sus: vreau să mă dezvolt și prin asta  vreau să zic și că îmi doresc și să fiu în fața camerelor de filmat. Da, vreau să fac și film. Nu am reușit sa îmi împlinesc dorința asta deoarece nu am apucat până acum niciodată să ajung la nici unul din castingurile la care am fost chemată în București, pentru că având un copil mic mi-a fost destul de greu sa ajung. Ești chemat de azi pe mâine si trebuie să te conformezi programului, momentan e un lux pentru mine să mă pot deplasa oricând oriunde, însă urmează să fac si asta!  Face parte din wish list. După cum am mai zis: nu mai vreau să ratez șanse.

Țara. Ce relație are Alexandra cu țara noastră? Se simte bine aici, îi place, vrea să emigreze și să nu mai audă de noi niciodată? Cum vede ea viitorul României? Și mergând și mai departe, cu lumea cum stăm – ne îndreptăm într-o direcție greșită?
Avem o țară frumoasă!Chiar avem de toate, mai trebuie însă să și conștientizăm ca suntem pe cale să ”o pierdem”, dacă ne mai ținem mult mâinile la ochi. Îmi place și nu as pleca decât in vacanță în alte țări. Am încredere în generația noastră pentru că suntem mulți și avem si noi un cuvânt de spus, dacă ne unim toți (deja de o vreme buna ne spunem nemulțumirile în strada) reușim sa scoatem tumoarea. Sunt convinsă că al meu copil, dacă va alege sa trăiască în România, va trăi într-o țară așa cum trebuie! Avem profesori buni, școli bune, educație pe măsură, șanse și potențial… mai trebuie să schimbam mentalitatea și să scoatem sămânța de obediență plantată în fiecare dintre noi și o să schimbăm și guvernul aăta cangrenos. Chiar putem! Nu-s ei mai mulți ca noi! De partea noastră ne mai sunt și părinții! Nimic nu e imposibil, trebuie doar să vrei…  Și vrem.


Cetatea. Implicare civică, cetățenească. Votează Alexandra? Protestează? Se implică în viața cetății? Cum și de ce?
Tot ce îmi sta în putință fac! Încerc sa nu fac mizerie si  strâng mizeria altora dacă sa poate, și îmi  educ și  copilul în sensul ăsta. Îmi ajut aproapele așa cum pot, donez de la bani, la haine… și, da, votez! Nu pot avea pretenții fără sa mișc un deget. Au fost momente când am protestat din stradă, nu de fiecare data însă , am semnat și voi semna orice petiție care va fi în folosul comunității . Încerc și vreau să îmi aștern să dorm bine.

Idoli. Are Alexandra idoli? Către cine se îndreaptă privirile admirative ale actriței? Ca cine voia să fie atunci când era mică?
L-am iubit pe Michael Jackson de la 2 ani, îl iubesc si acum însă nu l-am văzut ca pe un idol, nu cred că am unul, Admir în schimb o mulțime de actori și de artiști … îmi doresc să fiu ca mulți însă nu am pe cineva în mod special după care sa ma ghidez. Când eram mică nu îmi amintesc ce voiam să fiu însă când am mai crescut am spus așa: ”ori ma fac actriță, ori ma duc la Academie” , la Academie nu am ajuns și nici nu lucrez în criminalistică așa cum aș mai fi vrut, în schimb am ajuns actriță si asta îmi poate da oportunitatea sa fiu si criminalist, dacă primesc un așa rol .

Tineret. Ce tineri ne recomandați din lumea noastră artistică, să-i promovăm în site-ul nostru, să vadă cetățeanul că nu mai avem noi actorii de altădată, dar îi avem pe cei de acum, ceea ce nu e tocmai puțin lucru. Cuvânt de încheiere, povață pentru cei care vin din urmă, de ce nu? Mulțumesc.

Alexandru dobinciuc , Dumitru Florescu, Daniel Onoare, Anca Pascu etc… sunt mulți actori valorilosi și talentați, dacă i-aș scrie pe toți aș umple două pagini.

Dacă ai un vis, urmează-l O sa îți stea multe în cale însă, dacă te copleșește asta, pierzi până și startul!


CITAT
Am încredere în generația noastră pentru că suntem mulți și avem si noi un cuvânt de spus, dacă ne unim toți (deja de o vreme buna ne spunem nemulțumirile în strada) reușim sa scoatem tumoarea.
Alexandra Acalfoae, actriță

36 recommended
201 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Andrei Craciun