a

A renunțat la un job clasic pentru o afacere pusă pe picioare cu bani de la părinții care muncesc în străinătate! Roxana Aldulescu câștigă bani din castravetele amar: ”Nu e pretențios!”

- - 38- 246 vizualizari

Are doar 24 de ani, este din Făcăeni, județul Ialomița și se mândrește cu o afacere pe care a pus-o pe picioare de la zero, întrucât Roxana Aldulescu și-a dorit o carieră altfel, nu un simplu job într-o corporație.

Roxana Aldulescu se mândrește cu un master în Marketing și Publicitate, dar și cu o afacere pe care a pus-o pe picioare cu cinci mii de euro, bani pe care i-a primit de la părinții plecați la muncă în Austria. Afacerea tinerei este bazată pe castraveți amari, o legumă despre care se spune că ajută la tratarea naturală a diabetului

”Ne-am interesat pe internet şi am aflat că se cultivă şi la noi în ţară, la Oradea, de unde am luat şi primele seminţe. Ne e pretenţios deloc. Are nevoie de soare şi de apă”, a spus tânăra, pentru Gura Ialomiței.


Astfel, de la trei cuiburi de castraveți amari pe care le-a avut anul trecut, tânăra din Făcăeni a avut, anul acesta, numai în solar, 700 de cuiburi din trei soiuri diferite, iar acum se extinde pe 1.000 de metri pătrați în grădină. Plantele sunt acum pe rod, iar tânăra, care a obținut certificat de producător, este ocupată cu vânzările.

”Am început recoltatul, la fel şi vânzările. Avem deja clienţi şi comenzi de la fabrici de medicamente, firme care vor să facă gemuri din castravete amar cu ştevie îndulcitor natural şi persoane cu diabet”, a explicat Roxana.

Castravetele amar are numeroase beneficii pentru sănătate, iar semințele pot fi folosite în mâncare, în timp ce vrejul pentru ceai.

”Când am început aveam glicemia 160, iar acum e 127, că stau cu aparatul pe masă. Prima dată m-a speriat că este foarte amar, dar cel mai mult îmi place să-l mănânc feliat cu roşii. Este delicios”, a spus Maria, o clientă din București a familiei din Făcăeni.

Cultivarea castravetelui amar nu este foarte dificilă, întrucât acesta se adaptează rapid și la sol și la climatul dințara noastră. Poate crește fie pe spaliere, fie pe plase de sârmă, iar greutatea lor poate ajunge până la 300 de grame. Roxana, tânăra de 24 de ani, vinde castraveţii amari cu 30 de lei kilogramul şi 5 lei bucata, iar o sămânţă se vinde cu un leu.

Sursa: Gura Ialomiței, Adevărul.ro 

38 recommended
246 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »