a

A făcut naveta patru ani și a obținut 10 pe linie la Bacalaureat! Cristina vrea o carieră în învățământ: ”O să mă angajez și o să fac facultatea în paralel!”

- - 52- 349 vizualizari

Printre cei 177 de absolvenți de clasa a XII-a care au reușit să obțină nota zece pe linie la Bacalaureat se numără și Vasilica Cristina Călescu, o tânără din Gorj, care plănuiește să urmeze o carieră în învățământ.

Vasilica Cristina Călescu este unul dintre cei trei candidaţi din judeţul Gorj care a obţinut nota 10 la examenul de Bacalaureat 2019. Tânăra a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, la profilul învăţător-educatoare, şi îşi doreşte să urmeze o carieră în învăţământ.

În cadrul unui interviu pentru Adevărul, tânăraa a mărturisit că a avut mari emoții la proba de Limba și literatura română: ”Nu mă aşteptam să obţin 10,00 la toate probele. Am avut emoţii la Limba şi Literatura română”, a mărturisit ea.

Acum, Cristina plănuiește să susţină examenul de Titularizare în învăţământ şi să urmeze, în paralel, Facultatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova, localităţile în care doreşte să se angajeze la catedră. ”O să susţin Titularizarea şi o să fac facultatea în funcţie de judeţul în care voi lua Titularizarea. Îmi doresc să urmez Facutatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova.”

Timp de patru ani de zile, Cristina, care locuiește la țară, în satul Vârtopu, comuna Ciuperceni, a făcut naveta: ”Am făcut naveta în cei patru ani. Stau în satul Vârtopu. Dimineaţa m-am trezit la ora 6.00. Mă duceau părinţii în staţie, iar seara mă întorceam tot cu microbuzul”, a spus Cristina Călescu.

52 recommended
349 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »