A făcut naveta patru ani și a obținut 10 pe linie la Bacalaureat! Cristina vrea o carieră în învățământ: ”O să mă angajez și o să fac facultatea în paralel!”

- - 17 vizualizari

Printre cei 177 de absolvenți de clasa a XII-a care au reușit să obțină nota zece pe linie la Bacalaureat se numără și Vasilica Cristina Călescu, o tânără din Gorj, care plănuiește să urmeze o carieră în învățământ.

Vasilica Cristina Călescu este unul dintre cei trei candidaţi din judeţul Gorj care a obţinut nota 10 la examenul de Bacalaureat 2019. Tânăra a absolvit Colegiul Naţional „Spiru Haret“ din Târgu Jiu, la profilul învăţător-educatoare, şi îşi doreşte să urmeze o carieră în învăţământ.

În cadrul unui interviu pentru Adevărul, tânăraa a mărturisit că a avut mari emoții la proba de Limba și literatura română: ”Nu mă aşteptam să obţin 10,00 la toate probele. Am avut emoţii la Limba şi Literatura română”, a mărturisit ea.

Acum, Cristina plănuiește să susţină examenul de Titularizare în învăţământ şi să urmeze, în paralel, Facultatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova, localităţile în care doreşte să se angajeze la catedră. ”O să susţin Titularizarea şi o să fac facultatea în funcţie de judeţul în care voi lua Titularizarea. Îmi doresc să urmez Facutatea de Litere în Bucureşti sau în Craiova.”

Timp de patru ani de zile, Cristina, care locuiește la țară, în satul Vârtopu, comuna Ciuperceni, a făcut naveta: ”Am făcut naveta în cei patru ani. Stau în satul Vârtopu. Dimineaţa m-am trezit la ora 6.00. Mă duceau părinţii în staţie, iar seara mă întorceam tot cu microbuzul”, a spus Cristina Călescu.

comments icon 0 comments
17 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Cât câștigă un bucătar?Povestea lui Chef Olando Zaharia, puștiul sărac ajuns bucătarul lui Băsescu și mai apoi inițiator al primelor cantine á la carte din București

-

Orlando Zaharia a stat în bucătărie de când se știe, prima dată la bunici, unde era nevoit să-și gătească atunci când bătrânii plecau la câmp, iar mai apoi când părinții l-au trimis la liceul de specialitate ca să aibă o meserie. Dacă la început a fost ajutor ... Mai mult »