a

Simona Halep, campioană la Wimbledon! A câștigat trofeul în numai 55 de minute de joc cu Serena Williams

- - 19- 283 vizualizari

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneulul de la Wimbledon, al doilea grand slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Simona Halep a reuşit jocul perfect în finala ce i-a adus al doiela grand slam din carieră după cel de la Roland Garros, din 2018, singurul la Wimbledon pentru România. Halep a fost ca un taifun, a fost pe tot terenul, a lovit cu precizie chirurgicală şi nu i-a lăsat nimic de făcut Serenei Williams. Aceasta este a doua victorie pentru Halep în 11 meciuri cu Williams şi, probabil, cea mai dulce din întreaga carieră a româncei.

În setul I, agresivitatea şi ungiurile deschise au fost de partea americancei, însă Halep s-a apărat exemplar şi a contraatacat devastator. Mişcarea şi precizia loviturilor au fost în dreptul Simonei Halep, care a ajuns incredibil la unele mingi ce păreau imposibil de returnat. Însă românca le-a ajuns şi le-a trimis înapoi imparabil. La acest joc foarte bun al Simonei Halep s-au adăugat şi obişnuitele greşeli neforţate pe care Serena Williams le face în partidele ei.

Astfel, a rezultat un aproape de necrezut 4-0 pentru jucătoarea română, în 13 minute, cu break-uri în primul şi al treilea ghem. Williams a făcut apoi un foarte bun ghem cu serviciul şi a apărut şi ea pe tabelă.

Halep a avut probleme singura dată la serviciu în ghemul al şaselea, când a fost nevoită să salveze o minge de break. Dar ea a putut să treacă peste acest obstacol şi să ridice scorul la 5-1.

După un nou ghem la 0 reuşit de americancă, Halep a închis setul, cu 6-2, după 26 de minute.

Serena a părut că echilibrează jocul în setul al doiela, când, la început, a servit mai bine. Halep a fost prea bună pentru adversara ei ca să fie impresionată de câtva servicii reuşite ale americancei, astfel că, la 2-2, a găsit breşa în jocul rivalei şi a făcut break-ul. După încă un break la 4-2, Halep a servit pentru emci şi a făcut-o fără să-i lase vreo şansă adversarei, punând capăt meicului cu alt 6-2, după 55 de minute.

Calificarea în finală este recompensată cu 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Sursa: News.ro

19 recommended
283 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »