Un nou succes! Echipa României la Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale a adus în țară o medalie de aur şi două de argint

-

Elevii români au avut succes și la Olimpiada de Informatică. Mai exact, lotul naţional de informatică a obţinut o medalie de aur şi două medalii de argint la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), ce s-a desfășurat în perioada 23 – 29 iulie, la Bratislava (Slovacia), informează MEN, potrivit Agerpres.

Medalia de aur a fost cucerită de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Bogdan Sitaru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi-au trecut în palmares medaliile de argint.

Din echipa României, însoţită şi coordonată de prof. Adrian Panaete (Colegiul Naţional „A. T. Laurian” din Botoşani) şi Radu Alexandru Muntean (student, Deputy leader), a făcut parte şi Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a întâmpinat şi felicitat delegaţia ţării noastre pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 14 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

comments icon 0 comments
0 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Robert Stredie, tânărul care conduce Liga Studenților Români din Străinătate la 21 de ani: ”Majoritatea tinerilor care se întorc în România nu regretă decizia!”

-

Robert Stredie are doar 21 de ani și a reușit să se facă remarcat până la această vârstă, grație numeroaselor acțiuni de voluntariat în care s-a implicat și care i-au adus numirea ca președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate. Curajos și dornic să ... Mai mult »